Ambulans, brandkår och bilar vid trafikolycka

Färre omkomna i bilolyckor under sommaren

02 september 2014, 08:45

Sommaren är fylld med mycket sol, bad och nöje men tyvärr är detta även en period då flest omkomna i trafiken sker i genomsnitt. Sommaren 2014 som precis passerat visar däremot en positiv trend då de preliminära siffrorna är de lägsta för den här perioden (15 juni - 15 augusti) jämfört med statistik från 2006 och framåt.

Den trend som visar sig i Sverige är att omkomna i olyckor minskar i genomsnitt med 6.5% årligen. Transportstyrelsen har ett utsatt mål att år 2020 ska maximalt 220 personer omkomma i trafiken vilket kommer att uppnås om denna utveckling fortsätter som det har gjort de senaste åren.

Hur ligger Sverige till gentemot andra länder?

Sverige har faktiskt ett mycket lågt antal omkomna i trafiken jämfört med bland annat andra länder inom EU, vilket är något som vi i Sverige gjort länge. Det är endast tre länder som har ett lägre antal omkomna i trafiken, vilket är Malta, Storbritannien och Danmark. Denna siffra är baserad på antal omkomna per miljon invånare. Att notera är att Sverige har ungefär hälften så många som omkommer i trafiken jämfört med genomsnittet för hela EU.

Ta det säkra före det osäkra

Känner du att det är dags att någon ser över bilen eller vet du kanske något som behöver repareras på bilen? Använd Autobutler för att hämta offerter för din bilreparation och spara upp till 60%* på din verkstadsräkning

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.