För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Färre omkomna i bilolyckor under sommaren

02 september 2014, 08:45

Preliminära siffror visar en minskning på omkomna i trafiken under sommaren.

Sommaren är fylld med mycket sol, bad och nöje men tyvärr är detta även en period då flest omkomna i trafiken sker i genomsnitt. Sommaren 2014 som precis passerat visar däremot en positiv trend då de preliminära siffrorna är de lägsta för den här perioden (15 juni - 15 augusti) jämfört med statistik från 2006 och framåt.

Den trend som visar sig i Sverige är att omkomna i olyckor minskar i genomsnitt med 6.5% årligen. Transportstyrelsen har ett utsatt mål att år 2020 ska maximalt 220 personer omkomma i trafiken vilket kommer att uppnås om denna utveckling fortsätter som det har gjort de senaste åren.

Hur ligger Sverige till gentemot andra länder?

Sverige har faktiskt ett mycket lågt antal omkomna i trafiken jämfört med bland annat andra länder inom EU, vilket är något som vi i Sverige gjort länge. Det är endast 3 länder som har ett lägre antal omkomna i trafiken, vilket är Malta, Storbritannien och Danmark. Denna siffra är baserad på antal omkomna per miljon invånare. Att notera är att Sverige har ungefär hälften så många som omkommer i trafiken jämfört med genomsnittet för hela EU.

Ta det säkra före det osäkra

Känner du att det är dags att någon ser över bilen eller vet du kanske något som behöver repareras på bilen?

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 40% på verkstadsräkningen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu