För att ge dig en bättre upplevelse sparar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Ska jag investera i snökedjor?

30 juni 2015, 10:40

Vinterdäck

Skandinaviska vintrar är oftast inte tillräckligt allvarliga för att kräva snökedjor. Det finns däremot andra delar av Europa där snökedjor är obligatoriska under vintermånaderna. Ska du köra genom Europa på vintern bör du kolla upp reglerna för det land du besöker, bara för att se om du måste investera i en uppsättning snökedjor.

Få 3 offerter på vinterdäck

Letar du efter ett sätt att göra bilen säkrare under starka vinterförhållanden, men vill inte lägga ut tusentals kronor för nya vinterdäck, kan snökedjor vara lösningen på dina problem. Snökedjor håller dessutom längre och kostar mindre. Detta gör dem till ett mer ekonomiskt alternativ än vinterdäck men kan bara användas under vissa omständigheter.

Till skillnad från vinterdäck, är det bara tillåtet att köra med snökedjor om vägen är täckt av is och snö. Kör du till ett område med ojämna vinterförhållanden, kan du behöva montera och demontera snökedjorna alldeles för ofta. Det kan vara krångligt och tidskrävande att montera dem, speciellt om du aldrig har gjort det förut och om hjulen är täckta med snö.

Innan du går ut och köper en uppsättning snökedjor bör du mäta dina hjul för att se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan däck och hjulnav för att ordentligt fästa kedjorna. Det kan vara så att dina däck inte är tillräckligt breda eller djupa för att stödja snökedjor. Inte alla fordon tillverkas med vinter i åtanke och du skulle bli förvånad över hur många fordon som är försedda med hjul som inte stödjer kedjor.

Få 3 offerter på vinterdäck

vinterdäck

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Skapa ett uppdrag och parkera din bil i 'Mitt Garage' hos Autobutler Du får full trygghet när du skapar ett uppdrag och parkerar din bil i 'Mitt Garage' hos Autobutler

Få 3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få 3 offerter från verkstäder nära dig
  • Spara 20-40%
  • 2 års full garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Trustpilot
Bra 8.9 / 1905 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter