Ska din Chevrolet på verkstad?

Jämför offerter på reparation och service till din Chevrolet

4.5 (245)
  • Få offerter från 315
  • Spara upp till 60%*
  • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Därför bör du använda autobutler.se när din Chevrolet ska på verkstad
Chevrolet
  • Du sparar upp till 60%* när du servar eller reparerar din Chevrolet genom Autobutler.
  • Jämför offerter från bilverkstäder nära dig
  • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
  • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
  • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på Chevrolet reparation och service

Pris på Chevrolet service och reparation

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Uppdrag Spara i genomsnitt*
AC 1.417 kr / 58%
Andra uppdrag 1.599 kr / 42%
Avgaser 1.275 kr / 13%
Basservice 1.936 kr / 52%
Besiktning och förkontroll 1.183 kr / 57%
Bilservice 1.694 kr / 28%
Bilvård 621 kr / 75%
Bromsar 974 kr / 39%
Däck, hjul & hjulbyte 769 kr / 57%
Felsökning 1.307 kr / 71%
Hjulinställning 992 kr / 46%
Kamrem & kamkedja 1.965 kr / 26%
Koppling 4.288 kr / 32%
Motor 3.549 kr / 27%
Oljebyte 1.277 kr / 49%
Styrning & underrede 1.573 kr / 37%
Stötdämpare & fjädring 1.481 kr / 27%

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 625 kr*
4.3 (2 418)
Vanligtvis bilar från 1970-2017 (köldmedel R134A)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Just nu priser från 800 kr*
4.6 (58)
Bilår 2018 eller nyare (köldmedel R1234YF)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Spara i snitt 1 958 kr*
4.6 (19 034)
Med stämpel i serviceboken

Beställ en service med stämpel i serviceboken. Du får en komplett genomgång av din bil efter tillverkarens föreskrifter. Verkstaden byter ut alla nödvändiga delar så att bilens garanti skyddas.

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 195)
Spara i genomsnitt 56%*

Beställ ditt oljebyte online. Du får tömt bilens gamla olja och bilen fylls upp med 4 liter kvalitetsolja. Verkstaden byter även ditt oljefilter och ser till att göra sig av med den gamla oljan.

Omdömen om service och reparationer för Chevrolet

Fam Group Bilservice
29 dagar
Väldigt nöjd efter mitt besök hos Fam Group. Väldigt trevlig atmosfär, och ingen känsla av att de...
Cristian J.
Chevrolet Cruze (2011)
Örebro Fordonservice AB
3 månader
Mycket servicevänliga
Kennet E.
Chevrolet Cruze (2013)
Mekonomen Frölunda - Långedrag - Godkänd Bilverkstad
4 månader
Snabbt och bra pris
Kiddie K.
Chevrolet Cruze (2011)
Chevrolet

Chevrolet grundades i Detroit 1911 av den schweiziske emigranten Louis Chevrolet och finansmannen William Durant. Louis Chevrolet (1878-1941), som både var racerförare och bilingenjör, föddes i La Chaux-de-Fonds i den fransktalande delen av Schweiz och flyttade med sin familj till Beaune i Frankrike när han var 9 år gammal. .

Fadern drev en klockverksamhet utan större framgång, och därför skickades Louis Chevrolet till jobbet hos den lokala cykelsmeden. En dag skickades den unga Chevrolet till ett av stadens fina hotell, "Hôtel de la Poste", för att reparera en ångdriven trehjuling.
Cykeln tillhörde en amerikansk mångmiljonär. Mannen som heter Vanderbilt var så imponerad av den unga mekanikern att han trodde att Louis Chevrolet borde komma till Amerika.

Det är inte känt om historien är helt sann, men Louis Chevrolet slutade senare med att resa över Atlanten för att fullfölja den "amerikanska drömmen". När den unge schweizaren kom till New York fick han snabbt jobb hos biltillverkaren De Dion-Bouton. Louis Chevrolet gifte sig, och redan 1906 flyttade familjen till Philadelphia.

Chevrolets fascination för bilar ledde till att han började som racerförare. Innan avresan till Philadelphia hann Chevrolet vinna sitt första lopp i New York, "Three Miles", där han satte världsrekord med en toppfart på 109,7 km/h.

Början på en framgångssaga

Medan Chevrolet tävlade för Buick träffade han finansmannen William Durant, som hade grundat General Motors 1908, men som han lämnade redan 1910. Durant såg snabbt hur innovativ Chevrolet var, och mötet mellan de två männen ledde 1911 till att grundandet av Chevrolet Motor Car Company.

Redan året därpå lämnade de första "Classic Six" bilmodellerna fabriken i Detroit. Och strax efter följde den fyrcylindriga Baby Grand, 2-personersmodellen Royal Mail och L Light Six.

Chevrolet var skicklig på att designa bilar, men 1914 uppstod en oenighet mellan Chevrolet och Durant om framtida strategi. Medan Durant ville fokusera på prismedvetna modeller som kunde konkurrera med Ford, var Chevrolet mer angelägen om att producera snabbkörande, kraftfulla och exklusiva bilmodeller.

Oenigheten ledde till ett uppbrott mellan de två partnerna. Innan Chevrolet packade sina saker och lämnade fabriken ska han ha sagt följande till Durant;

"Jag sålde min bildesign till dig, jag sålde mitt namn till dig, men jag tänker inte sälja min personlighet till dig".

Chevrolet Motor Company tar över General Motors

Efter uppbrottet fortsatte William Durant att tillverka bilar och 1916 meddelade Durant att Chevrolet Motor nu ägde 54,5 % av aktierna i General Motors. Durant tog också över ordförandeskapet i GM, och 1918 köptes den återstående andelen ut, så att Chevrolet Motor Company slogs samman med General Motors Corporation som två oberoende märken.

Sedan dess utvecklades Chevrolet till ett av USA:s mest populära bilmärken. 1922 nåddes en milstolpe när fabriken tillverkade en miljon bilar.

En dansk i spetsen för Chevrolet och General Motors

Under 1920-talets depression förlorade Durant kontrollen över Chevrolet och General Motors. Pengarna var slut och efter en turbulent period blev den danske invandraren William S. Knudsen ny man i spetsen för den stora biltillverkaren

Med titeln vice president och general manager var Knudsen mannen bakom lanseringen av den första Super Series K Pick-upen 1924. 'K' stod för Knudsen, och modellen blev en omedelbar succé.

1926 tillkännagav Knudsen en storskalig plan för hur försäljningssiffrorna skulle växa och den ambitiösa planen syntes direkt i försäljningssiffrorna. 1926 sålde Chevrolet 692 000 bilar, vilket var 200 000 fler än året innan.

Framstegen beror inte bara på fokuseringen på att tillverka bilar som prismässigt var riktade till den breda massan. Den ökande populariteten beror också på att Chevrolet hela tiden lyckats utveckla modellerna på ett innovativt sätt.

Således hade Chevrolet varit bland de första biltillverkarna som fått sina modeller utrustade med självstartare, elektriska strålkastare och redan från 1924 med möjlighet att få radio installerad i bilen.

1929 lanserade Chevrolet även den berömda 'Stovebolt' 6-cylindriga motorn och 1933 kom Chevrolet Standard Six, som marknadsfördes som den billigaste 6-cylindriga bilen på marknaden.

1936 lanserade Chevrolet modellen Suburban, som blev den första kombi som tillverkades på den amerikanska marknaden. I Förorten fanns plats för hela familjen och till och med fiskespö och helgutrustning. Fram till 50-talet kom Suburban-modellen med en 100 hästkraftsmotor och 1956 även med V8-motor som standard. 1957 kom Suburban till försäljning med 4-hjulsdrift. Den omtalades inte längre som en kombi och påminde mer om det som i modern tid kallas för en SUV.

Chevrolet med fabrik i Köpenhamn

Sett ur ett historiskt perspektiv var det två européer, Louis Chevrolet och William S. Knudsen, som blev stora