För att ge dig en bättre upplevelse sparar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Ska din Honda på verkstad?

Hämta 3 offerter på reparationer, service eller tillbehör till din Honda

  • Spara upp till 40% på verkstadsräkningen
  • Prisgaranti på alla uppdrag
  • Trygghet med MRF reparationsavtal
  • Snabbt och enkelt att använda, det tar bara 2 min!

Prova själv! Spara pengar.

Få 3 offerter
2 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Så fungerar det

1

Få 3 offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få 3 offerter.
2

Välj offert och boka tid

Jämför offerter på pris, avstånd, omdömen.
3

Kör till verkstaden

Få din bil reparerad utan överraskningar.

Honda

Honda grundades i Tokyo 1948. I början producerade fabriken speciella motorer för cyklar. Därefter gick Honda över till tillverka bilar och motorcyklar och idag är den japanska tillverkaren aktiv inom många områden. Förutom att producera bilar och motorcyklar producerar Honda också geotermiska energisystem och båtmotorer. Med en årlig produktion på ca. 22 miljoner är Honda en världens största motortillverkare.

Priser på Honda reparationer

På Autobutler tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika reparationer och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Uppdrag Genomsnittspris
AC 1018 kr
Spara 15%
Andra uppdrag 1477 kr
Spara 46%
Avgaser 2198 kr
Spara 36%
Batteri 1824 kr
Spara 15%
Besiktning 2204 kr
Spara 33%
Bromsar 2944 kr
Spara 24%
Dragkrok 7524 kr
Spara 20%
Däck & hjul 695 kr
Spara 31%
Elarbete 1401 kr
Spara 51%
Felsökning 597 kr
Spara 35%
Fjädring / stötdämpare 6098 kr
Spara 21%
Hjulbyte 334 kr
Spara 28%
Kamrem / Kamkedja 6198 kr
Spara 13%
Koppling 10029 kr
Spara 27%
Lack- och måleriarbete 3628 kr
Spara 27%
Motor 6206 kr
Spara 21%
Oljebyte 1778 kr
Spara 15%
Rostskydd / underredsbehandling 6015 kr
Spara 14%
Service 2832 kr
Spara 27%
Skadearbete 5537 kr
Spara 44%
Stenskott/byte av ruta/glasarbete 3197 kr
Spara 25%
Styrning 2419 kr
Spara 18%
Tillbehör och bilutrustning 5046 kr
Spara 8%
Växellåda/växelbyte 2907 kr
Spara 56%

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via Autobutler och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Motorcykler till hela världen

Företagets grundare Soichiro Honda sålde sitt företag till Toyota 1948. Honda-företaget hade tillverkat kolvringar men under samma år som Toyota tog över företaget började Mr. Honda tillverkar motorcyklar i eget namn.

Redan under det första decenniet gick försäljningen så bra att Honda från 1959 kunde sälja sina motorcyklar på den amerikanska marknaden. Framgången var spektakulär och år 1960 exporterades Honda till mer än 50 länder och producerade ca. 165 000 motorcyklar årligen.

Honda får producera bilar

Utvecklingen av Honda T360 Pickup Truck startade år 1958 och när Honda Arakawa lanserades för pressen vid en stor bilutställning 1963 kunde journalisterna testa bilen på en speciell övningsbana.

År 1962 hade den japanska regeringen beslutat att endast tre av landets bilproducenter skulle framställa bilar. Honda blev en av dem.

Den första bilen från Honda dök upp 1963 och fick namnet Honda S500. Den lille sportbilen presenterades för den europeiska allmänheten i närheten av Koblenz. Presentationen ägde rum med självaste grundaren Honda som kom seglandes till evenemanget på en ångbåt.

I slutet av 1960-talet skickades Honda T500 och TN360 till marknaden och båda modellerna såldes främst i Japan och delvis i Australien.

Honda säljer sportbilar på marknaden

Redan under de första åren av Hondas historia levererade den japanska biltillverkaren några imponerande resultat inom motorsporten. Detta gjorde med bland annat Honda S500 i Spa-Sofia-Liège (Marathon de la Route) år 1963.

Med etableringen på den globala bilmarknaden följdes Honda S500 av Honda S800, som presenterades i Tyskland och USA 1967. Modellen lanserades som en cabriolet och coupé.

Flera årtionden senare återvände företaget till sina rötter när de 1999 lanserade sportbilen Honda S2000 Roadster. Bilen satte världsrekordet genom att ha den största bensinmotorn utan turboladdning som placerades i standardbilar. Honda S2000 valdes som ’Årets Bil’ och ’Årets Motor’ fem gånger i rad.

När vi kom var bilen nystädad och nytvättad
Björn B.
Honda CR-V (2014)
Superservice
Nicklas K.
Honda Civic (1998)
Tid 07.00,lovat 45 minuter tiden hölls klar på 45 minuter.
Carl-olof F.
Honda Civic (2012)

Massor av vinster i motorsport

Honda började tidigt att delta i tävlingar inom motorsport och världens största motorcykeltillverkare vann många titlar i bland annat Moto GP. Honda var också framgångsrika i både Formel 1 och Formel 2.

I slutet av 1980-talet och början av 1990-talet dominerade Honda i många klasser inom motorsport. I Formel 1 vann Honda sex världsmästerskap fram till 2008. Efter en paus i några år återvände Honda till Formel 1 år 2015 och började leverera motorer till McLaren-laget.

Över 600.000 andra bilägare

har redan fått 3 offerter på bilreparationer. Få 3 offerter. Spara pengar.

Få 3 offerter

Den lyxiga Acura sticker ut

Precis som Toyota med Lexus-modeller och Nissan med Infiniti-modeller, använder Honda också ett speciellt varumärke för bilarna i lyx- och sportklassen.

Sedan starten 1986 har Hondas lyxmärke Acura främst sålts utanför Europas gränser och istället funnits tillgängliga i Nordamerika, Mexiko, Kina och Ryssland.

I motsats till konkurrerande europeiska märkes premiummodeller säljs Acura-modellerna oberoende av Honda-märket. Produktionen har inte gjorts genom utkontraktering och modellerna har utvecklas utifrån Hondas grundläggande idéer för bilproduktion.

Hondas dyrare modeller

I den övre delen av skalan var det Honda Accord som från år 1976 säkrade sin position på marknaden för bättre mellanklassbilar. Honda Accord var också en föregångare till några av de lyxmodeller som sedan tillverkades under varumärket Acura.

Modeller som Honda Vigor, Honda Ascot, Honda Rafaga, Honda Torneo och Honda Spirior lockade bilägare som ville ha något speciellt. Modellerna distribuerades och såldes i Europa efter att de först producerats i fyra versioner till den japanska marknaden.

Acura TSX påminde om en Honda Accord och producerades under perioden 2008 till 2015.

Även Honda Legend lanserades som personbil i den dyrare klassen. År 1985 introducerades modellen i Tyskland och 1987 följdes den av en coupéutgåva. Den var mer ekonomisk att köra jämfört med de konkurrerande varumärkena på tyska marknaden. Honda Legend producerades och såldes fram till 2012 och nådde marknaden i 4 olika modeller.

Oberoende - med egna modeller

Honda är en av få japanska bil- och motorcykeltillverkare som fortfarande är självständiga. De japanska ägarna påverkas inte av investerare och är inte bundna av samarbetsavtal med andra bilmärken.

Efter Hondas framgångar med både tillverkning av motorcyklar och importbilar etablerade den japanska biltillverkaren försäljningsavdelningen och det europeiska huvudkontoret i Tyskland. År 2003 grundade Honda också en särskild forskningsavdelning.

Produktportföljen av bilar består för närvarande den lilla populära Honda Jazz, den kompakta Honda Civic-klassen och olika modeller av SUV:ar som HR-V och CR-V samt sportbilen NSX 1.

Honda Jazz som lanserad för första gången 1984 säljs nu på den globala marknaden under namnet Honda Fit. Under 2011 och igen 2017 fick minibilen ett smart ansiktslyft. Den erbjuds nu i en tredje utgåva och i tre olika utrustningslinjer.

Honda Civic är en annan av Hondas äldre modeller. Den kompakta modellen introducerades för första gången år 1972 och har sedan dess sålts i 10 olika versioner. Idag säljs modellerna Civic X Edition, Civic Type R och Civic Type R samt en sport coupe-modell. Dessutom finns det två versioner av Honda Civic Sedan och den lite större Honda Tourer som säljs i sex varianter på den tyska marknaden.

SUV-modellen Honda HR-V finns i tre versioner medan CR-V fulländar den delen av sortimentet och säljs i fem olika utrustningsvarianter.

Den tvåsitsiga sportmodellen NSX lanserad som en Acura-modell i slutet av 1980-talet och säljs idag i andra utgåvan.

Fördelar med Autobutler

MRFs reparationsvillkor

Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.

Läs mer om MRF Reparationsvillkor

2 års extra garanti

Vi säkrar dig två års garanti på all service- och reparationsarbete.

Läs mer om två års garanti

Prisgaranti

Med prisgaranti på alla uppdrag är du säker på att alltid får ett bra pris.

Läs mer om prisgaranti

Gratis rådgivning

Få en egen mekaniker hos Autobutler som kan hjälpa med kontakten med verkstaden.

Ring (gratis) på Tlf. 08-34 92 90

Hitta verkstäder

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter