Ska din Smart på verkstad?
Jämför offerter på reparation och service till din Smart
  • Få offerter från 281
  • Spara upp till 50%*
  • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Därför bör du använda autobutler.se när din Smart ska på verkstad
  • Du sparar upp till 50%* när du servar eller reparerar din Smart genom Autobutler.
  • Jämför offerter från bilverkstäder nära dig
  • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
  • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
  • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på Smart reparation och service

Pris på Smart service och reparation

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Uppdrag Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
AC 1386 kr 1389 kr 56 %
Felsökning 1017 kr 602 kr 39 %
Hjulbyte 390 kr 465 kr 27 %
Oljebyte 1395 kr 652 kr 29 %
Service 3529 kr 1917 kr 40 %

Jämför offerter på reparation och service till din Smart

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 160 kr*
Spara i genomsnitt 62%*

Boka hjulbyte och spara pengar! Just nu priser från 160 kr*. Du sparar i genomsnitt 62%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Få offerter och se ditt pris direkt!

Just nu priser från 399 kr*
Spara i snitt 67%*

Boka hjulbyte + förvaring online och spara pengar! Hitta en verkstad nära dig som kan förvara dina däck. Spara i genomsnitt 67%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Se ditt pris direkt!

Spara i snitt 1757 kr*
Med stämpel i serviceboken

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 32%* på att jämföra offerter, motsvarande 1757 kr*.

Just nu priser från 1219 kr*
Spara i genomsnitt 55%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Just nu priser från 1219 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Omdömen om service och reparationer för Smart

Bra jobb. Men han glömde oljebyte.
Christen B.
Smart MCC (2005)
Väldigt trevligt bemötande
Per H.
Smart Fortwo (2007)
Bra, men det krävdes mer jobb än jag hade förväntat mig, så det hade blivit alldeles för dyrt. De...
Lars H.
Smart FORTWO COUPE MHD (2010)
Smart

Småbilstillverkaren Smart utvecklades av grundaren till Swatch group, urmakaren Nicolas G. Hayek. Smart grundades när två designföretag och konceptutvecklare år 1994 lanserade den första Smart som inspirerats av bilmodeller från 1980-talet.

Tanken var att man skulle tillverka en bil som var mindre än en VW-polo. Nicolas G. Hayek överförde alla sina aktier till Daimler-Benz som därmed tog över ägarskapet av Smart. Från 2002 tillverkades och såldes Smarts minibilar av ett självständigt företag.

Början för små stadsbilar

Den första Smart-bilen introducerades som en City Coupe-modell år 1998. Tack vare den bilen lyckades Smart med att snabbt etablerade på marknaden för små och innovativa stadsbilar. Den typen av bilar som passar perfekt för stadstrafik och som bland annat har lätt för att hitta en parkering. År 2010 släppte Smart den andra utgåvan, en bil med en modern form som fick namnet Fortwo.

Smart lyckades bland annat tillverka en modell med en dieselmotor som släppte ut väldigt lite CO2-partiklar. Detta hade stor betydelse för Smart som nu nådde en starka position på den europeiska marknaden. År 2013 tillverkades 1,5 miljoner exemplar på Smartville Hambach-fabriken i Frankrike. Åren efter växte Smart betydligt och bilföretaget ansågs vara ett av de starkaste varumärkena på den tyska marknaden.

Integreringen i Daimler-koncernen

Efter att Fortwo-modellen också blev tillgänglig som en cabriolet samt en sportig tvåsitsig roadster, presenterade Smart flera nya modeller 2004. Men försöket att utvidga sortimentet med bland annat en fyrsitsig modell misslyckades på grund av dåliga försäljningssiffror. År 2006 stoppades utvecklingen av Fourfour efter bara två år.

Smart Roadster började aldrig heller riktigt tillverkas. Istället återupptogs tillverkningen av Fourfour år 2014.

Ekonomiska svårigheter ledde till en rekonstruktion av företaget. Smart Gmbh upplöstes 2006 men produktionen av Smart-modellerna fortsatte under koncernen Daimler.

Intog den amerikanska marknaden

Brabus-version av Fortwo lanserades på den amerikanska marknaden och var 20 centimeter längre än den ursprungliga modellen. På grund av stigande priser på bränslet på världmarknaden har Smarts bilar ända sedan 2008 varit väldigt populär i USA.

Nya bilar från Smart som exempelvis off-road:en Formore har tillverkats för framförallt den nordamerikanska marknaden, men har ännu inte lanserats.

Smart:s fokus på miljön

Elbilar är både miljövänlig och energibesparande transportmedel.

Smart små hybridmodeller från 2007 med så kallade start-stop-system var ett av de första försöken att reducera energiförbrukningen under körning. När bilen stannar så stängs även motorn av automatiskt.

Smarts elbilar introducerades också på marknaden i England och från 2009 fortsatte tillverkningen med lanseringen av Smart ED. Den första engelska leverantören av bilarna var ett företag som fokuserade på ett koncept för elbilar. Vilket betraktades vara ännu ett bra initativ till att försöka rädda det globala klimatet.

Den perfekta elbilen – samarbete med Renault

EU:s program för att förhindra klimatförändringar handlar bland annat om att reducera utsläpp av CO2. Dessa program stöttar indirekt produktionen av elbilar. Fram till 2012 var elbilar något som inga biltillverkare massproducerade. Det var snarare något som tillverkades i få exemplar efter individuell efterfrågan. Men från 2012 och framåt har det blivit mer och mer vanligt med elbilar på vägarna. I Tyskland genomfördes många forsknings- och utvecklingsprojekt inom fältet och år 2015 blev Smart ED den näst mest sålda elbilen i Tyskland efter Renault Zoe.

Smart:s första eldrivna modeller utvecklade 2014 som ett gemensamt projekt med den tredje generationen av Renault Twingo. Sedan dess har modellerna lanserats i reviderade utgåvor och nu kommer Forfour och Fortwo i 453-serien från 2016 även som elbil.