Ska din Alfa Romeo på verkstad?

Få offerter på reparationer, service eller tillbehör till din Alfa Romeo

  • Spara upp till 40% på verkstadsräkningen
  • Prisgaranti på alla uppdrag
  • Trygghet med MRF reparationsavtal
  • Snabbt och enkelt att använda, det tar bara 2 min!

Prova själv. Spara pengar.

Få offerter
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Så fungerar det

1

Få offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få offerter.
2

Välj offert och boka tid

Jämför offerter på pris, avstånd, omdömen.
3

Kör till verkstaden

Få din bil reparerad utan överraskningar.

Alfa Romeo

Berättelsen om det italienska bilföretaget Alfa Romeo tar sin början år 1906 genom bildandet av Società Anonima Italiana Darracq, grundat av en fransk bilhandlare med italienska investerare. Några år senare (1910) bytte företaget sitt namn till A.L.F.A., en förkortning för "Anonima Lombarda Fabbrica Automobili".

Trots framgången med den första bilmodellen 24HP kämpade A.L.F.A för att hitta en ekonomisk grund och därför togs fabriken över år 1915 av en ung italienare vid namn Nicola Romeo.

Efter förvärvet började den unga entreprenören från Neapel omedelbart att producera militär utrustning för de italienska trupperna under första världskriget. År 1918 ändrade Nicola Romeo sitt företagsnamn till Alfa Romeo.

Från år 1919 började Alfa Romeo först att hämta bilar och sedan även utveckla samt designade egna modeller.

Den första modellen som kom på gatan kallades för Torpedo 20-30 HP och i början av 1920-talet skapade den unga ingenjören Giuseppe Merosi modellen Alfa Romeo RL. Modellen blev en stor succé. Alfa Romeo RL kallades Meros mästerverk och mer än 2 600 utgåvor tillverkades på fabriken i Milano.

Under 20-talet blev Alfa Romeo väldigt populära tack vare sina internationella och ikoniska racingmodeller. Just inom motorsport tycktes Alfa Romeo vara ostoppbar. Den italienska biltillverkaren vann den första stora vinsten när fabrikens tävlingsförare slutade på toppen av podiet i Targa Florio-tävlingen år 1923, som kördes i Siciliens berg nära Palermo. Två år senare vann Alfa Romeo VM med en Tipo P2.

Priser på Alfa Romeo reparationer

På autobutler.se tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika reparationer och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Uppdrag Genomsnittspris Min. - max.
Andra uppdrag 3304 kr 2092 kr - 4792 kr Få offerter
Bromsar 3932 kr 2150 kr - 6257 kr Få offerter
Dragkrok 7295 kr 5882 kr - 9340 kr Få offerter
Däck & hjul 977 kr 870 kr - 1039 kr Få offerter
Fjädring / stötdämpare 5522 kr 4673 kr - 8236 kr Få offerter
Kamrem / Kamkedja 6263 kr 4615 kr - 8224 kr Få offerter
Koppling 14023 kr 9937 kr - 28306 kr Få offerter
Motor 2858 kr 375 kr - 4456 kr Få offerter
Oljebyte 2012 kr 1733 kr - 2379 kr Få offerter
Service 3781 kr 2525 kr - 5078 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Alfa Romeo-bilar för den stora massan

På 1930-talet var det kris i Europa och även om Alfa Romeo vid den tiden redan var beundrade över hela världen led fabriken också av de svåra ekonomiska förhållandena.

År 1933 förvärvades därför den italienska biltillverkaren av Institute for Industrial Reconstruction som tillhörde den italienska staten. En ny direktör med namnet Ugo Gobbato utsågs och med Gobbato vid rodret lyckades få Alfa Romeo på banan och gjorde det möjligt för företaget att tillverka bilar, lastbilar och motorer för flygplan.
Under andra världskriget stoppades biltillverkningen och i åren efter krigen började produktionen långsamt ta fart igen. Det blev snart klart att Alfa Romeo inte längre kunde tillverka exklusiva handgjorda bilar. Istället planerade att inleda en äkta industriproduktion av mindre bilmodeller som skulle rikta sig mot den stora massan av konsumenterna.

Bland de nya modellerna fanns Alfa Romeo Freccia d'Oro och Alfa Romeo 6C 2500 SS, även känd som Villa d'Este.

Det var också i den här perioden som den första monteringslinjen för serieproduktion av personbilar togs i bruk och lanseringen av de nya Alfa Romeo-modellerna var starten på en lång period av kontinuerlig tillväxt.

År 1954 lanserades Giulietta-modellen och blev en av de mest legendariska Alfa Romeo-modellerna någonsin. Den första modellen som både var aerodynamisk och utrustad med en kraftfull motor kallades Alfa Romeo Giulietta Sprint och blev en symbol för italiensk bildesign. Sedan dess har olika varianter som Berlina, Ti, Sprint och Spider följt.

År 1961 rundade försäljningssiffrorna 100 000 exemplar. Vid den här tiden hade man kommit långt i planerna om att göra en efterträdare till Giulietta. Den kallades för Alfa Romeo Giulia. Då teknikerna arbetade för att utveckla och optimera Giulia-modellen testades den i en speciell vindtunnel. Resultatet var enastående. Alfa Romeo Giulia var ännu mer aerodynamisk än föregångaren. Det var ren italiensk innovation och Alfa Romeo Giulia karaktäriserades som en pärla rent designmässigt.

Fokus på marknader utanför Europa

I slutet av 1960-talet startade många biltillverkare sina egna fabriker i Sydafrika. Det gällde även för Alfa Romeo, som öppnade en fabrik i Pretoria. Från 1972 till 1989 var Sydafrika det land i världen där de flesta bilarna från Alfa Romeo körde utanför Italien.

Medan Alfa Romeo etablerat sig i Sydafrika började den italienska biltillverkaren också exportera till den amerikanska marknaden. Det var också här som Giulietta Spider introducerades. Exporten till USA fortsatte fram till 1995 där Alfa Romeo 164 blev sista modellen på den amerikanska marknaden.

Efter en längre tid av rykten meddelades 2006 att Alfa Romeo skulle återvände till den amerikanska marknaden från 2008, vilket gjorde med modellen Alfa Romeo 8C Competizione.

Alfa Romeo tas över av Fiat

Alfa Romeo som togs över av Mussolini-styrelsen år 1933 fortsatte att vara ett statligt företag fram till 1986.

Under 1970-talet fick Alfa Romeo ekonomiska problem. Flera initiativ togs för att omvända den negativa utvecklingen, inklusive ett misslyckat samriskssföretagssamarbete med Nissan.

År 1986 var Alfa Romeo till salu. Inledningsvis lades bud från Fiat med huvudkontor i Turin, men förhandlingarna var inte helt enkla.

Därför försökte Ford ta sig in med ett erbjudande om att ta över en del av Alfa Romeo och över tiden öka ägandet. Fiat skulle dock vilja ta över hela Alfa Romeo-koncernen och lovade arbetsgaranti för fabriksarbetare.

Den garantin kunde inte Ford lova och 1986 meddelades att Alfa Romeo gick med rivalen Lancia och bildade det som skulle kallas Alfa Lancia Industriale S.p.A.

Däckbyte - funkade perfekt och smidigt - allt på utsatt tid och trevligt bemötande.
Christer D.
Alfa Romeo Giulietta (2011)
Mycket bra. Supernöjd.
Johan L.
Alfa Romeo 156 (2004)
Niclas V.
Alfa Romeo Stelvio (2017)

Utvecklingen de senaste åren

Under tre decennier hade Alfa Romeo lanserat modell efter modell. Från 1970-talet lanserades Alfasud som senare ersattes av Alfa 33. Därefter kom Alfetta som på 1980-talet ersattes av Alfa 90 och sist men inte minst kom Alfa 75, en bil som lanserade år 1985 på Alfa Romeos 75-årsjubileum.

De svåra åren på 80-talet betydde inte att Alfa Romeo slutade lansera nya modeller. Tvärtom presenterade Alfa Romeo nya modeller som Alfa Romeo 164, 155, 156, 147 och den lilla Alfa Romeo MiTo samt familjebilen Alfa Romeo Giulietta.

Alfa Romeo har varit kända och beundrats för sin eleganta och sportiga design. Det gäller både personbilar och bilar inom motorsport, exempelvis Tipo 33 Racer och Tipo 33.2 som påminde om några av Ferraris modeller.

Under de senaste åren har Alfa Romeo lanserat ett stort antal nya modeller som 145, 146, 147, 155, 156, GTV, Spider, 164, 166, 159 och Brera. Slutligen har Alfa Romeo också lanserat en mindre kompakt modell i mellanklassen med namnet MiTo.

År 2010 firade Alfa Romeo sin 100-årsdag. Åren fram tills dess hade Alfa Romeo tappat i försäljning. Analytikerna konkluderade att den italienska biltillverkaren hade förlorat ca 15-20 procent av den totala årliga inkomsten, motsvarande 300 till 500 miljoner euro per år.

År 2017 vände den negativa trenden och Alfa Romeo en tillväxt på 62 procent, vilket innebar att de producerades 150 000 bilar på Alfa Romeos fabriker.

Över 600.000 andra bilägare

har redan fått offerter på bilreparationer. Spara pengar.

Få offerter

Det berömda loggan och den lille fyrklövern

Den ursprungliga Alfa Romeo-logotypen från år 1910 var inspirerad av familjen Visconti-familjens vapensköld och Milanos stadsvapen. Precis om idag var logotypen uppdelad i två halvor. Motivet på höger sida representerar en drake med en människa i munnen. Korset på vänster sida syftar till 1200-talet och 1300-talet, när lombardfamiljerna deltog i korstågen. Det röda korset på den vita bakgrunden var krigarnas flagga.

Logotypen hade "Alfa" graverat i toppen och "Milano" längst ner. När Nicola Romeo tog över företaget ändrades det översta namnet på logotypen till Alfa-Romeo.

När Alfa Romeo byggde en ny fabrik i Neapel i början av 1970-talet, där man producerade den första Alfasud-serien år 1972, ändrades logotypen återigen när efter att man beslutat att ta bort "Milano" från logotypen.

I samband med Alfa Romeos 105-årsjubileum 2015 lanserades den preliminära och slutliga versionen av den ikoniska Alfa Romeo-logotypen. I den senaste versionen är har antalet färger reducerats från fyra till tre och den delade logotypen med draken och korset som tidigare hade en vit och ljusblå bakgrund, har nu en gemensam grå bakgrund.

Förutom den ikoniska logotypen är Alfa Romeo också kända för att ha en fyrklöver på framaxlarna på alla sina sportbilar och sportmodeller. Historien om den lilla fyrklövern går tillbaka till 1920-talet. År 1923 valde den italienska racerföraren Ugo Sivocci att måla en vit fyrkant med en grön fyrklöver på sidan av hans Alfa Romeo RL.

Sivocci var känd för att alltid ha tur och den symboliska fyrklövern för just tur, skulle ge honom den lycka som krävdes för att vinna den 14: e rundan av Targa Florio-tävlingen. Sivocci vann tävlingen, men några månader efter triumfen inträffade en stor katastrof. Sivocci som provkörde på Monza-spåret, stod upp i en bil utan en fyrklöver. Sivocci råkade ut för en olycka och dog. Efter den tragiska olyckan bestämdes att alla Alfa Romeo-bilar i framtiden skulle ha en fyrklöver till minne av Sivocci. En grön fyrklöver kallas Quadrifoglio Verde på italienska, därför står det QV på Alfa Romeos mest sportiga modeller.

Stor succé inom motorsport

En stor del av Alfa Romeos historia handlar om motorsport och och det italienska bilmärket har satt stora spår i hela motorsportens historia.

Alfa Romeo började med motorsport redan år 1911 när två 24 HP-modeller startade på Targa Florio på Sicilien. Men det dröjde fram till 1923 innan Alfa Romeo lyckades triumfera i den legendariska Targa Florio-tävlingen. Totalt vann Alfa Romeo tio vinster i samma tävling plus fem vinster i VM. Första gången var år 1925 i en P2 Gran Premio.

Sedan de första åren fokuserade Alfa Romeo på att få bra resultat i motorsporten och under 1920- och 30-talet verkade Alfa Romeo vara ostoppbara. Då vann nämligen dert italienska bilmärket fyra gånger i Le Mans, första gången med en Alfa Romeo 8C 2300 1931. Vidare blev det elva segrar i den italienska tävlingen Mille Miglia, som kördes 24 gånger mellan 1927-1957.

År 1933 togs Alfa Romeo över av den italienska staten och avdelningen för racing styrdes nu av Scuderia Ferrari. Vinsterna fortsatte att komma och Alfa Romeo Tipo C lyckades vinna The American Vanderbilt Cup år 1936.

Strax efter kriget fortsatte Alfa Romeo att dominera motorsporten med den legendariska Alfetta 158 och 159. Dessa modeller användes i den nya Formel 1 Grandprix som Alfa Romeo segrade i 1950. Loppet kallades för VM och var föregångaren till vad som idag heter Formel 1. År 1950 var Alfa Romeo på många sätt en kraftfaktor i VM i Formel 1. Med sin Alfa Romeo Tipo 158 vann Giuseppe "Nino" Farina elva gånger av elva möjliga.

Inför Formel 1 Grandprix år 1951 hade Alfa Romeo utvecklat en ny modell kallad Alfa Romeo Alfetta 159, som hade den mest kraftfulla motorn någonsin. Bilen var utrustad med en 1 500 ccm motor med 425 hästkrafter och en toppfart på över 300 km/h. En sådan kraftfull bil kunde ingen av konkurrenterna matcha och därför kunde Alfa Romeo vinna VM 1951.

Trots framgångarna valde Alfa Romeo att dra sig ur motorsporten och istället fokusera på att få igång tillverkningen av personbilar.

På 1960-talet återvände Alfa Romeo till motorsporten då en avgörande avdelning för motorsporten samtidigt etablerades. Avdelningen som kallades för Auto-Delta leddes av de två tidigare Alfa Romeo- och Ferrari-ingenjörerna Carlo Chiti och Lodovico Chizzola.

Under 1970-talet och 1980-talet blev Alfa Romeo åter en del av Formel 1-sporten då de två lagen Marlboro Team Alfa Romeo och Benetton Team Alfa Romeo vann flera gånger.

Under hösten 2017 blev det officiellt att Alfa Romeo från säsong 2018 återigen skulle vara en del av Formel 1-serien men som sponsor för Sauber Formel 1-laget.

Fördelar med autobutler.se

MRFs reparationsvillkor

MRFs reparationsvillkor

Offerter som är förmedlade via autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.

Läs mer om MRF Reparationsvillkor

3 års extra garanti

3 års extra garanti

Vi säkrar dig tre års garanti på all service- och reparationsarbete.

Läs mer om tre års garanti

Autobutler.se prisgaranti

Prisgaranti

Med prisgaranti på alla uppdrag kan du vara säker på att du alltid får ett bra pris.

Läs mer om prisgaranti

Gratis rådgivning & support

Gratis rådgivning

Få en egen mekaniker hos autobutler.se som kan hjälpa med kontakten med verkstaden.

Ring (gratis) på Tlf. 08-34 92 90

Hitta verkstäder

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 235 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter
Januari REA - EXTRA Rabatt!
Slutar gälla om