Ska din Opel på verkstad?

Jämför offerter på reparation och service till din Opel

4.5 (1 263)
  • Få offerter från 322
  • Spara upp till 60%*
  • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Därför bör du använda autobutler.se när din Opel ska på verkstad
Opel
  • Du sparar upp till 60%* när du servar eller reparerar din Opel genom Autobutler.
  • Jämför offerter från bilverkstäder nära dig
  • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
  • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
  • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på Opel reparation och service

Pris på Opel service och reparation

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Uppdrag Spara i genomsnitt*
AC 1.385 kr / 53%
Andra uppdrag 963 kr / 34%
Avgaser 1.553 kr / 26%
Basservice 1.838 kr / 55%
Batteri 756 kr / 27%
Besiktning och förkontroll 1.207 kr / 61%
Bilservice 1.566 kr / 34%
Bilvård 680 kr / 66%
Bromsar 1.448 kr / 30%
Dragkrok 2.467 kr / 22%
Däck, hjul & hjulbyte 741 kr / 54%
Elarbete 982 kr / 35%
Felsökning 1.383 kr / 72%
Hjulbyte 457 kr / 61%
Hjulinställning 1.201 kr / 44%
Kamrem & kamkedja 2.202 kr / 27%
Koppling 4.608 kr / 30%
Motor 3.070 kr / 33%
Oljebyte 1.529 kr / 56%
Stenskott & glasarbete 1.525 kr / 28%
Styrning & underrede 990 kr / 26%
Stötdämpare & fjädring 1.421 kr / 28%
Växellåda 2.901 kr / 17%

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 157 kr*
4.6 (8 235)
Spara i snitt 56%*

Beställ ett hjulbyte online. Du får bytt hjul, kontroll av däcktrycket och en visuell kontroll av bl.a. bromsarna. Kom ihåg att ta med hjul som ska monteras.

Just nu priser från 500 kr*
4.6 (248)
Spara i snitt 60%*

Beställ ett däckbyte online. Du får bytt däck på dina fälgar, hjulbyte och kontroll av däckmönster och bromsar. Kom ihåg att ta med däck som ska monteras.

Spara i snitt 1 942 kr*
4.6 (18 743)
Med stämpel i serviceboken

Beställ en service med stämpel i serviceboken. Du får en komplett genomgång av din bil efter tillverkarens föreskrifter. Verkstaden byter ut alla nödvändiga delar så att bilens garanti skyddas.

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 089)
Spara i genomsnitt 57%*

Beställ ditt oljebyte online. Du får tömt bilens gamla olja och bilen fylls upp med 4 liter kvalitetsolja. Verkstaden byter även ditt oljefilter och ser till att göra sig av med den gamla oljan.

Omdömen om service och reparationer för Opel

Super Bilverkstad
5 dagar
Bra och snabb service
Olle H.
Opel Grandland X (2021)
Pitstop Bilservice Syd
11 dagar
Trevlig o bra kontakt
Bim H.
Opel Mokka (2014)
GPS Auto Service
18 dagar
Det fungerade bra
Claes H.
Opel ASTRA SPORTS TOURER+ (2018)
Opel

År 1862 grundade Adam Opel en fabrik för att tillverka symaskiner. Hans företag producerade först symaskiner ända fram till år 1900 men på grund av sviktande försäljning som gav vikande marknadsandelar samt en stor brand i fabriken år 1911 gjorde så att Opel-fabriken i Rüsselsheim am Main fick gå över till att endast tillverka cyklar och motorfordon.

Sedan 1929 har biltillverkaren Adam Opel AG tillhört den amerikanska biljätten General Motors och idag är Opel en av de mest kända bilmärkena i Tyskland.

Opel - från cyklar till bilar

Redan år 1886 släpptes den första cykeln från Opel. Lanseringen av cykeln skedde när Opel tillverkade symaskiner. Adam Opels fem söner började delta i cykeltävlingar vilket ledde till att Opels cyklar blev ännu mer populära. Framgångarna betydde att Opel under 1920-talet växte till att bli världens största producent av cyklar. Vid sidan av cykeltillverkningen började Opel att tillverka sina första motorfordon .

Efter Adam Opels bortgång år 1895 gick företaget över till familjen och 1899 köpte Opel en motorfabrik i Dessau. Vid den första internationella bilutställningen i (IAA) år 1897 i Berlin presenterade Opel sitt första motorfordon med patent, kallat ’System Lutzmann’. Det var den första bilen från Opel som sedan kom att tillverkas i 65 exemplar. Samtidigt som Opel började tillverka sina första bilar satte den tyska bilfabrikanten även igång med att tillverka både lastbilar och flygmotorer.

Från en vinnande sportbil till en populär personbil

I ett tidigare skede i Opels historia ledde bland annat engagemanget i motorsport till att Opels varumärke blev mer populärt. Till exempel levererade Opel så tidigt som år 1907 ett bra resultat i motortävlingen Kaiserpreis-Renne i Taunus.

Med denna typ av indirekta marknadsföring lyckades Opel nå en specifik målgrupp som bland annat talade till motorsportsintresserade och connoisseurs med stort intresse för bilar. Exempelvis blev cabrioleten Opel 4/8 PS en tidigt efterfrågad modell bland vissa samhällsgrupper när den lanserades år 1909.

Från huvudkvarteret i Rüsselsheim utvecklades år 1924 även bilar för den stora massan. Ett exempel är Opel 4 HP som tillverkades i ett stort antal. Men lanseringen och produktionen av bilar till den privata marknaden innebar inte att Opel inte längre fokuserade på motorsport, tvärtom. År 1928 slog Fritz von Opel rekord på banan Avus (Automobil-Verkehrs- und Übungsstraße) i Berlin med en topphastighet på 238 km/h.

Samma Fritz von Opel var också piloten som flög Opel-Sander Rak 1, världens första missilplan.

År 1924 hade Opel vuxit så mycket att de kunde kalla sig Tysklands största biltillverkare. Utvecklingen fortsatte under de närmaste åren och 1928 var Opel den största biltillverkaren i det som då kallades för det tyska riket. I runda siffror stod Opel för 44 procent för produktionen av alla tillverkade bilar.

Uppsving för Opel

År 1929 sålde Opel 80 procent av sin verksamhet till General Motors som år 1931 gjorde ett ytterligare uppköp av de resterande 20 procenten. När General Motors köpte Opel gjordes en överenskommelse mellan de två parterna om att Opel i framtiden skulle fortsätta vara ett självständigt bilmärke.

Från 1935 tillverkades Opel P4 för den stora massan. Modellen blev väldigt populär och efter endast två år hade den sålts i mer än 65 000 exemplar.

År 1937 blev Opel till slut Europas största biltillverkare och därmed också den 7: e största biltillverkare i världen.

Opel tillverkade nu moderna personbilar, lastbilar samt militära fordon och på så vis lyckades den tyska jätten nå allt större framgångar på exportmarknaderna.

Redan före andra världskrigets start lanserades Opel-modellen Olympia, en bil med en 1,5-litersmotor och 37 hk. Därefter kom den mer exklusiva Captain med sex cylindrar, en 2,5-litersmotor med 55 hk. Till sist lanserades även modellen Admiral med en 3,5-litersmotor med 75 hk.

Framme vid år 1962 lanserade Opel den fyrcylindriga mellanklassbilen Opel Kadett, som hade en 1,1-litersmotor med 23 hk. Den här lilla modellen blev snabbt en bästsäljare. Först 1991 kom efterträdaren Opel Astra, som idag lanserats i mer än 10 olika utgåvor.

Opel stiger från ruinerna

Vid slutet av andra världskriget blev Opels fabrik i Brandenburg och Rüsselsheim så förstörda av flygattackerna att det bara var fabriken i Rüsselsheim som först kunde återuppta biltillverkningen.

Efterkrigstiden visade sig vara en svår återuppbyggnadsperiod men i slutet av 1947 kunde Opel återuppta produktion av modellerna Olympic och Captain.

Under 1950-talet överträffade försäljningen av mellanklassbilar som till exempel Olympic Record och Record P1 alla förväntningar. Faktum är att försäljningen gick så bra att de två modellerna nästan blev lika populära som VW Beetle.

Vid den här tiden hade Opel förlorat sin position som Tysklands största biltillverkare till Volkswagen. Med lanseringen av KAD-serien med de tre modellerna Kapitän, Admiral, Diplomat och med utvecklingen av den nya Kadett-modellen lyckades Opel etablera sig som Tysklands näst största biltillverkare under 60-, 70- och 80-talet.

Krisen och nya ägare

Efter flera decennier av framsteg började Opels försäljningen i början av 1990-talet för första gången att försämras. Det var bland annat en följd av Gulfkriget mellan Irak, Kuwait och FN.

Opel upplevde den värsta krisen i företagets historia. Frekventa ersättningar i ledningsgruppen, fel eller brist på marknadsstrategi och dåliga kvalitetskontroller på fabrikerna var tre faktorer som bidrog till försämrade försäljningssiffror. Nedgången innebar att Opel var tvungna att avskeda många av sina anställda.

Opel Vectra hade varit en mycket populär och eftertraktad mellanklassbil genom åren, men efterträdaren Opel Insignia kunde inte leva upp till tidigare års försäljningssiffror, men det kunde Opel Kadett D och Opel Corsa. Den negativa trenden vände och 1993 kunde Opel därför öppna en helt ny fabrik i Eisenach i den tyska staten Thüringen.

I samband med den globala finanskrisen försökte Opel förlösa sig från General Motors 2008, vilket misslyckades. Istället såldes Opel år 2017 till PSA Peugeot Citroën. Den nyetablerade Opel-koncernen har nu tagit över ansvaret för alla aktiviteter, inklusive marknadsföring av 23 nya modeller i Europa och Ryssland.

Bland de nya modellerna finns den lilla Opel Adam, en bil som påminner om de första Opel-modellerna som lanserades för över 100 år sedan. Dessutom har Opel lanserat en annan liten men mer rymlig stadsbil, Opel Agila och den tyska biltillverkaren har nu också släppt SUV:en Mocha samt Cabriolet Cascada.