Jämför priser på nya vinterdäck och hjulbyte
  • Få offerter från 268 oberoende verkstäder
  • Hjulbyte från bara: 99 kr*.
  • Spara i genomsnitt 18%* eller 241 kr* på nya vinterdäck eller däckbyte
  • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Hjulbyte från bara
99 kr*
Därför ska du välja nya vinterdäck, hjulbyte och däckbyte via Autobutler
  • Du sparar i genomsnitt 18%* motsvarande 241 kr*.
  • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när din bil behöver nya vinterdäck eller byta däck.
  • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
  • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
  • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på: Köp av nya vinterdäck eller hjulbyte och däckbyte.

Spara pengar på däckbyte och hjulbyte

Priser från bara: 99 kr*
Spara upp till 40%*

Boka hjulbyte online och spara pengar! Priser från bara: 99 kr*. Du sparar upp till 40%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Få offerter och se ditt pris direkt!

Priser från bara: 299 kr*
Spara upp till 40%*

Boka hjulbyte + däckhotell online och spara pengar! Hitta en verkstad nära dig som kan förvara dina däck. Spara upp till 40%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Se ditt pris direkt!

Priser från bara: 225 kr*
Spara upp till 40%*

Boka däckbyte och spara upp till 40%*. Byt och avbalansera dina däck enkelt, snabbt och nära dig. Priser från bara: 99 kr*. Få offerter på däckbyte!

Priser på däckrelaterade uppdrag (däckbyte, nya däck, balansering)

På autobutler.se tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke
Genomsnittspris
Min. - max.
Audi
1861 kr
438 kr - 8377 kr
BMW
1233 kr
664 kr - 6314 kr
Ford
1252 kr
480 kr - 5444 kr
Kia
1547 kr
827 kr - 5599 kr
Peugeot
1380 kr
438 kr - 5394 kr
Renault
1902 kr
438 kr - 5894 kr
Skoda
1214 kr
438 kr - 5409 kr
Toyota
911 kr
280 kr - 3264 kr
Volkswagen
1363 kr
438 kr - 5394 kr
Volvo
1749 kr
438 kr - 6794 kr

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Omdömen om däckrelaterade uppdrag

Trevlig personal, jag kommer tillbaka igen.
Ab
Volvo V70 (2008)
Mycket nöjd, allt gick smidigt. Från bokning till utförande. Jobbet blev gjort på utsatt tid. Tre...
Erik L.
Volkswagen Golf VII (2017)
Det var en bra bemötande och allting fick bra och smidigt
Bilägare
Mitsubishi Outlander (2014)
Byt till vinterdäck i god tid

vinterdäck

Trots att vi haft ett par ganska milda vintrar kan det vara bra en bra idé att byta till vinterdäck innan första frosten slår till.

Sommardäck har ungefär två till tre gånger så lång bromssträcka på hala vägar som vinterdäck. Det är väldigt många som överraskas av första dagen med frost, snö eller is. Ofta krävs det en hel omställning till att lära sig bilens gränser igen och köra mer försiktigt.

Vinterdäck har fler lameller än sommardäck och gör däckytan mer flexibel, vilket avleder snö och slask. Vinterdäcket är samtidigt lite mjukare och därför får det bättre fäste på hala vägar än sommardäcket. Vinterdäcken slits också snabbare eftersom de både är mer flexibla och mjuka. Samtidigt förbrukar bilen mer bränsle när du kör med vinterdäck, därför är det också viktigt att du byter till vinterdäck så sent som möjligt, dock innan den första frosten kommer. Så snart frosten försvunnit på våren är det lika viktigt att byta tillbaka till sommardäck, den höga bränsleförbrukningen med vinterdäck kommer nämligen få dig att önska att man kunde byta däck tidigare.

Om du kör med dubbdäck får dessa bara användas mellan 1 oktober till 15 april, förutom om det är eller befaras bli vinterväglag, då får du också använda dubbdäck.

Oavsett vilken typ av däck du väljer ska alla fyra vara av samma modell.

Allrounddäck eller riktiga vinterdäck?

Om du överväger att byta till Allrounddäck eller Året-runt-däck ska du vara uppmärksam på att de inte har lika bra grepp på en torr, dammig och varm väg som dina vanliga sommardäck.

På vintern har året-runt-däck inte heller lika bra väggrepp som riktiga vinterdäck, de är bättre än sommardäck på vintern och bättre än vinterdäck på sommaren. Allrounddäck är alltså lite som ett mellanting.

Året-runt-däck slits också ut snabbare än vanliga sommardäck då de har några av vinterdäckens egenskaper.

Året-runt-däck är till för dem som inte kör så mycket och som inte behöver ge sig ut på vägarna när det är dåligt vägunderlag.

Så märker du skillnad på vinter- och sommardäck

Vinterdäck är markerade med M+S (Mud + Snow) på sidan av däcket. Det ska också finnas symboler med snöflingor på ett berg samtidigt som däcken ska vara markerade med EU:s säkerhets- och miljömärke. Det finns även ett hastighetsindex i form av en bokstav, till exempel ett P som betyder att bildäcken max får köras i 150 km/h. Om du ska till Tyskland och köra på Autobahn eller någon annanstans där det är fri fart, ska du vara noggrann med att hålla dig till den hastighet som dina däck är begränsade till.

För säkerhets skull rekommenderar vi på autobutler.se att du har två uppsättningar bildäck. Riktiga vinterdäck är en trygghet som ger bättre väggrepp i snö och slask.

Kom ihåg att kontrollera däcktrycket varje gång du tankar eller minst en gång i månaden.

Är däcktrycket för lågt glider inte däcken som de ska, men ännu värre är att de får sämre väggrepp när däckytan som ska ha kontakt med vägen inte får det. Om däcktrycket är högt blir däckytan får hård och oflexibel samtidigt som däcken får mindre kontakt med vägbanan.

Du ska också tänka på däckens mönsterdjup. Enligt lag ska mönsterdjupet vara minst 1,6 mm men det rekommenderas att däckdjupet ska vara mer än 3 mm. Ju mindre mönsterdjup ju längre bromssträcka. Nya däck brukar ha ett mönsterdjup på 7-8 mm.

Jämför priser

Prova själv. Spara pengar.

Får hjälp med däcktyp och storlek

Det finns många olika typer av vinterdäck så se till att skaffa däck som matchar ditt behov, vilket ofta avgörs efter vart du kör, hur du kör och hur mycket du kör. Från slutet av sommaren och över nästan hela vintern kommer du garanterat få massa erbjudanden på billiga vinterdäck. Ofta handlar det om standard vinterdäck som passar medelmåttig körsel. När du behöver nya vinterdäck och skapar ett uppdrag hos oss får du hjälp med att hitta rätt typ och storlek - vi guidar dig med bilder och beskrivningar.

Om du vill köpa dina däck själv finns det en punkt under uppdraget Byte av däck, däckmontering och hjulbyte som heter “Däckbyte - (du tar med egna däck)...”, där kan du beskriva vad som ska göras, så ger verkstäderna dig offerter för just ditt uppdrag.

Om du inte förstår markeringarna på däcken kan du chatta med vår support, längst ner till höger i rutan “Hur kan vi hjälpa dig”, eller ring oss på 08-34 92 90 för att fråga vår support eller våra mekaniker.

Om du ska resa med bilen i Europa så ska du vara uppmärksam på att det finns flera olika regler som gäller. I Tyskland måste man till exempel ha vinterdäck, i Sverige kan man ha dubbfria vinterdäck hela sommaren och i Danmark är det tillåtet med sommardäck under hela vinterperioden.


När den korta svenska sommaren lider mot sitt slut är det dags att byta ut sommarhjulen mot vinterdäck. Många väljer fortfarande att göra det själva på sin Opel, Ford eller Volkswagen trots att en verkstad kan vara riktigt prisvärd. Genom oss kan du jämföra pris för jobbet på din Citroën, Peugeot och BMW, helt gratis! Verkstaden gör ett bra jobb och du får riktigt bra vinterdäck till din Renault och Toyota.

Få offerter

Jämför offerter på: Köp av nya vinterdäck, hjulbyte och däckbyte.

Mest populära service och reparationer

Priser från bara: 400 kr*
Spara upp till 40%*

Optimera din körning och undvik dålig lukt med en AC-service. Priser från bara 400 kr*. Anlägget kontrolleras för otätheter och fylls på med extra köldmedium. Få offerter och se ditt pris direkt!

Spara i snitt 1676 kr*
Spara upp till 40%*

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 32%* på att jämföra offerter, motsvarande 1676 kr*.

Priser från bara: 914 kr*
Spara upp till 40%*

Boka oljebyte online och spara pengar! Priser från bara 914 kr*. Inkluderar påfyllning av 4 liter kvalitetsolja och montering av oljefilter. Få offerter och se ditt pris direkt!

Priser från bara: 1038 kr*
Spara upp till 40%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Priser från bara 1038 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 268 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.