Spara pengar på byte & reparation av fälgar

5.0 (5)
  • Få offerter från 311 oberoende verkstäder
  • Spara i genomsnitt 34%* eller 623 kr* på byte & reparation av fälgar
  • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
34%*
Därför ska du köpa eller renovera fälgar via Autobutler
  • Du sparar i genomsnitt 34%* motsvarande 623 kr*.
  • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när du behöver byta eller renovera fälgar.
  • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
  • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
  • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på: fälgrenovering, reparation eller nya fälgar

Omdömen om verkstadsuppdrag

Stig Center - AD Bilverkstad
ungefär 16 timmar
Kanontrevlig personal, gött med hel bil igen. Lämnar gärna bilen här igen...
Kenneth
Renault Captur (2018)
Grödinge Autocenter
ungefär 19 timmar
Bästa verkstad i stockholma. Service på hög nivå med kunnig personal
Magnus L.
Ford Fiesta (2016)
RF Bilservice
en dag
Rafis grabbar é bäst, o Johan bakom disken é trevlig och ger bra råd. Tack för att ni tar hand om...
Janne
Mercedes-Benz Vito (2008)
Har du fått en repa eller ett hack i fälgarna?

fälgar

Många bilägare har upplevt det. Du har precis köpt nya fina aluminium- eller stålfälgar till din VW Golf, Ford Mondeo eller kanske BMW – och så får du en repa eller ett hack i en av fälgarna.

Oavsett om du behöver reparation, justering eller byte av stål- eller aluminiumfälgar kan Autobutler hjälpa dig att hitta den bästa lösningen.

Med Autobutler får du offerter för montering, byte eller reparation av fälgar från kvalitetsverkstäder nära dig.

På så sätt kan du jämföra offerter från olika verkstäder och hitta den bästa lösningen – till det bästa priset. Du kan läsa kundrecensioner och följa andra kunders rekommendationer. Och du garanteras insyn i alla priser för byten och reparationer så att du vet exakt vad du betalar för.

Ska du välja montering av aluminiumfälgar eller nya aluminiumfälgar?

När en av dina fälgar har skadats är det lätt att tro att det enklaste och mest ekonomiska sättet är att reparera den. Men är det verkligen värt det?

I de allra flesta fall är svaret faktiskt nej. Att reparera fälgar är en ganska mödosam uppgift. Därför är det oftast bättre att byta ut fälgen mot en ny.

Det är vanligtvis bara om du har mycket speciella eller dyra fälgar som kan vara svåra att få tag i som du bör överväga att låta reparera skadan. Annars är nya fälgar oftast den billigaste och vanligaste lösningen.

Om skadan är mycket liten och kosmetisk kan det dock vara värt att få fälgen renoverad, reparerad eller lagad. Samtidigt kan du också passa på att byta däck när däcken redan är borttagna.

Jämför priser

Prova själv. Spara pengar.

Få offerter

Jämför offerter på: fälgrenovering, reparation eller nya fälgar

Aluminium- eller stålfälgar – vad ska jag välja?

Du kanske har hört att aluminiumfälgar väger mindre än stålfälgar och därför förbättrar körupplevelsen. Men det påståendet är inte längre sant.

Även om aluminium generellt sett är lättare än stål är väggtjockleken på moderna stålfälgar så tunn att det nästan inte finns någon skillnad i vikt. Därför bör vikten inte vara ett skäl till att välja aluminiumfälgar framför stålfälgar.

Det finns dock fortfarande vissa skillnader att ta hänsyn till när man väljer fälgar. För det första är priset på aluminiumfälgar högre än priset på stålfälgar. Om du föredrar aluminiumfälgar men inte är intresserad av att betala fullt pris kan du överväga att köpa begagnade aluminiumfälgar.

De flesta föredrar aluminiumfälgar framför stålfälgar – och det av goda skäl. De högglanspolerade eller mattborstade aluminiumfälgarna är utan tvekan snyggare än de mörka stålfälgarna.

Å andra sidan är aluminiumhjul mycket känsligare för grus, lera och vägsalt. Så snart materialet får en stöt uppstår ytliga repor mycket snabbt på det klara skiktet. Om vätska kommer in i dessa repor kommer fälgen att korrodera och bli instabil. Ett djupt hål i vägen kan därför snabbt innebära slutet för en skadad aluminiumfälg.

De billigare stålfälgarna är mycket mer robusta än aluminiumfälgarna. De flesta saker som snabbt förstör en aluminiumfälg skadar bara en stålfälg visuellt. Om du kör mycket på oasfalterade vägar rekommenderar vi därför att du väljer stålfälgar.

Påverkar rostiga fälgar körförmågan?

Med tiden blir fälgarna smutsiga och missfärgade och precis som resten av karossen kan både aluminium- och stålfälgar rosta.

Som tur är har rostiga fälgar ingen inverkan på körprestandan eftersom rosten bara skadar fälgens ytan på fälgen. Rost är också lätt att ta bort, så det är inget att oroa sig för.

Men rostborttagning är en viktig del av bilunderhållet. Om du har problem med rost rekommenderar vi därför att du undersöker möjligheterna att reparera rostskador.

Påverkar rostiga fälgar körförmågan

Få offerter

Jämför offerter på: fälgrenovering, reparation eller nya fälgar

Mer om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Ibland är ägare av flera delar fälgar ofta lyckliga eftersom tillverkarna vanligtvis erbjuder ersättning av de skadade delarna till låg kostnad. Situationen är annorlunda med den mer utbredda "one-piece". Skador som sprickor, bucklor och djupa skrubbsår kan teoretiskt repareras, men sådana fälgar får inte längre användas i allmän trafik. Eventuella ingrepp i materialstrukturen samt värmebehandlingar och återhämtning är inte genomförbara. Därför kan vi hjälpa dig att ersätta fälgarna med den nya om du vill. Vi har arbetat med många bilar inklusive Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel.

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 157 kr*
4.6 (8 243)
Spara i snitt 54%*

Boka hjulbyte och spara pengar! Priser från 157 kr*. Spara i genomsnitt 54%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Få offerter och se ditt pris direkt!

Just nu priser från 350 kr*
4.6 (234)
Spara i snitt 60%*

Boka däckbyte och spara i genomsnitt 60%*. Byt och avbalansera dina däck enkelt, snabbt och nära dig. Just nu priser från 350 kr*. Få offerter på däckbyte!

Spara i snitt 1 992 kr*
4.6 (18 430)
Med stämpel i serviceboken

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 35%* på att jämföra offerter, motsvarande 1 992 kr*.

Just nu priser från 899 kr*
4.5 (2 179)
Spara i genomsnitt 59%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Just nu priser från 899 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.