För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Hur fungerar snökedjor?

02 juli 2015, 13:03

Vinterdäck
Snökedjor ökar helt enkelt däckens grepp på isiga eller snöiga vägar. Ökad dragkraft mellan bil och väg gör körning under svåra vinterförhållanden mycket säkrare.

Få 3 offerter från verkstäder i ditt område

Snökedjor är inte permanenta. De är en serie av kedjor som är lindade runt däcket och sitter hårt för att inte rubbas under körning. Det är därför oerhört viktigt att du väljer rätt storlek vid köp. Snökedjor har bättre prestanda på snöiga och isiga vägar än vinterdäck. De är tjockare än däckmönstret på vinterdäck och greppar därför vägen bättre.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Kedjorna måste monteras på de hjul som driver bilen framåt. Om bilen är framhjulsdriven så är dessa hjul viktigast. Är bilen bakhjulsdriven så är det bakhjulen som ska ha kedjor. Du kan köra med snökedjor på alla fyra däck men detta anses vara onödigt, förutom ifall du har ett 4×4 fordon.

Kedjorna är tillverkade av en stark och tålig metall som gör det möjligt för dem att bära hela fordonets vikt utan att gå sönder. Du kan räkna med att snökedjor håller flera vintrar så länge du använder dem på ett säkert sätt i rätt förhållanden. Du ska aldrig köra på ytor som inte är täckta av is eller snö med snökedjor monterade.

De är utformade för att lätt sjunka ner i snön och skapa en skyddande barriär mellan däck och vägytan.

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 40% på verkstadsräkningen

Det finns en god risk att snökedjor allvarligt kan skada dina däck och vägen om där inte finns snö eller is. Du kommer även att drastiskt förkorta kedjornas livslängd genom att köra på asfalt eller hårda ytor.

Tänk på att hålla hastighetsgränsen och inte köra över 50 km/h med kedjorna monterade.

Snökedjor är effektiva och hållbara om de används på rätt sätt men inte värda köpet om du måste montera och demontera hela tiden.

Få 3 offerter från verkstäder i ditt område

släpvagnskabel

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få 3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.
  • Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
  • Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.

Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.

Trustpilot
Bra 8.8 / 1775 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 207 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter