För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på www.autobutler.se. Läs mer

Billexikon Wikipedia

Vad är en hjulinställning?

Sommardäck

En Hjulinställning görs för att säkerställa att fordonets hjul sitter i optimal position enligt tillverkarens specifikationer.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Hjulinställningen är viktig eftersom att den säkerställer att slitbanan på varje hjul slits lika mycket. Inställningen förbättrar även bränsleförbrukningen som är en följd av lägre rullmotstånd.

En förändring i hjulinställningen kan lätt uppstå vid situationer som att köra på en trottoarkant, över en grop eller bara på grund av slitage. Av dessa skäl är det viktigt att göra en hjulinställning minst vartannat år. Det finns kostnader i samband med inställningen men det är värt priset för att undvika potentiella trafikolyckor.

Ytterligare fördelar

Tidigt däckslitage kan ofta bero på felaktig hjulinställning. Tester har visat att rätt hjulinställning kan spara tusentals mil av effektiva däck.

Det nämns inte ofta men eftersom att en hjulinställning sparar på däckens slitage så sparar den även på miljön. Rätt hjulinställning har ett direkt samband med CO2-utsläpp eftersom bränsleekonomin förbättras.

När fordonets däck är felriktade tappar bilen stabilitet i kritiska situationer såsom nödstopp. Under hjulinställningens inspekteras även bilens fjädringssystem så det finns alltid en möjlighet att upptäcka slitna delar.

Slutligen, när däcken är i sin optimala position kan föraren se fram emot en smidigare och trevligare körupplevelse eftersom att bilen blir mer lätthanterlig.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu