Verktyg för hjulinställning

Vad är en hjulinställning?

En Hjulinställning görs för att säkerställa att fordonets hjul sitter i optimal position enligt tillverkarens specifikationer.

Hjulinställningen är viktig eftersom att den säkerställer att slitbanan på varje hjul slits lika mycket. Inställningen förbättrar även bränsleförbrukningen som är en följd av lägre rullmotstånd.

En förändring i hjulinställningen kan lätt uppstå vid situationer som att köra på en trottoarkant, över en grop eller bara på grund av slitage. Av dessa skäl är det viktigt att göra en hjulinställning minst vartannat år. Det finns kostnader i samband med inställningen men det är värt priset för att undvika potentiella trafikolyckor.

Ytterligare fördelar

Tidigt däckslitage kan ofta bero på felaktig hjulinställning. Tester har visat att rätt hjulinställning kan spara tusentals mil av effektiva däck.

Det nämns inte ofta men eftersom att en hjulinställning sparar på däckens slitage så sparar den även på miljön. Rätt hjulinställning har ett direkt samband med CO2-utsläpp eftersom bränsleekonomin förbättras.

När fordonets däck är felriktade tappar bilen stabilitet i kritiska situationer såsom nödstopp. Under hjulinställningens inspekteras även bilens fjädringssystem så det finns alltid en möjlighet att upptäcka slitna delar.

Slutligen, när däcken är i sin optimala position kan föraren se fram emot en smidigare och trevligare körupplevelse eftersom att bilen blir mer lätthanterlig.

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 317 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.