För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Skydda avgassystemet mot rost

03 juni 2015, 12:58

avgasrör-rost

En bra nyhet är att alla avgassystem som tillverkas i dag, görs av material som förhindrar rostbildning. Då är halva jobbet redan gjort. Men detta betyder inte att det inte finns ytterligare saker du kan göra för att motverka rost. Rost kan förhindra avgassystemet från att göra sitt jobb och sänka bilens prestanda avsevärt. Nedanför finns tips om hur du bäst kan undvika att detta händer.

Få 3 offerter

Pulverlackering

Detta är en av de mest effektiva metoderna för att skydda mot rost. Det kan bara göras på helt nya eller nyligen rengjorda avgasrör. Det förbättrar utseendet avsevärt, samt skydda mot väder och vind. Den enda nackdelen är att det är relativt dyrt. Specialutrustning krävs så bara proffs kan göra jobbet.

Förkromning

Vissa bilmodeller kommer färdigutrustade med förkromade avgassystem. Om ditt inte är så är det smart att få det gjort. Detta får inte bara bilen att skina lite mer men även sänka kostnader för rost som annars hade bildats över tid. Återigen kan tyvärr bara en specialist utföra jobbet och det kan inte göras hemma.

WD-40

Till skillnad från de två tidigare alternativen så är detta en billigare variant som kan göras hemma. WD-40 är ett smörjmedel som du enkelt kan hitta. Det hjälper regnvatten rinna av avgasröret snabbare och förhindrar på så sätt rostbildning.

Håll ögonen öppna

Om du torkar bort små områden av rost allt eftersom det bildas, så är det mycket lättare att hålla avgasröret rostfritt en längre period. En liten bit i taget sparar dig tid i det långa loppet och avgasröret slipper bytas ut lika fort.

Om du nyligen har bytt avgasrör eller bara vill hålla det fräscht så kan du alltid fråga din lokala mekaniker om det bästa alternativet. Det kan vara så att röret redan är kromat eller gjort i ett material som inte kräver mycket vård från din sida. I vilket fall så är det värt att vara uppmärksam och hålla avgasröret fräscht så länge som möjligt.


Få 3 offerter

avgassystemet

Allt om Avgassystemet

Få 3 offerter och jämför uppdrag på rostarbete

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.
  • Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
  • Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.

Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.

Trustpilot
Bra 8.8 / 1775 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 207 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter