Vad är en dieselpartikelfilter rensare / Hur används den?

15 juli 2015, 12:06

Dieselpartikeltfilter (DPF) rensare är utformade för att ge din motor en bra rensning inifrån ut. Det är en kemisk behandling som hjälper minska sotutsläppen som genereras av motorn, vilket resulterar i en minskad bränsleförbrukning och ökar filtrets livslängd.

En rensare är det perfekta sättet att rengöra din DPF utan att själv behöva ta bort och demontera filtret. Den gör regenereringsprocessen effektivare, bränner bort fler sotpartiklar och tar mindre tid att utföra. Rensaren fungerar bäst om du använder den på en tom tank, som sedan ska fyllas på helt efter behandlingen.

Tänk på att läsa instruktionerna noga och veta exakt hur mycket som ska hällas i tanken. Filterrensaren är bara effektiv om rätt mängder används. Rensaren fungerar genom att minska förbränningstemperaturen av sotpartiklar.

Detta innebär att avgassystemet inte behöver vara lika varmt för att bränna bort de partiklar som har samlats i dieselpartikelfiltret. Det är därför mycket lättare för passiv regenerering att inträffa, även på fordon som inte färdas i höga hastigheter på långa avstånd.

Det betyder också att förbränningen av sotpartiklar sker mycket snabbare och minskar risken för ett igensatt filter. Detta är återigen bäst användbart för bilägare som kör korta sträckor, som utan rensare inte kan slutför regenereringsprocessen på en sträcka.

Avgaser strömmar bättre genom en ren DPF än en som är fylld med sotpartiklar, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen. DPF rensare är generellt billiga och ett mycket bättre alternativ än att byta ut filtret. Om DPF varningslampan tänds så kan du hälla i rensaren och vänta 10 – 15 minuter, lampan bör sedan släckas utan att kräva en dyr reparation.

Allt om Avgassystemet

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.