För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Varför är dieselpartikelfilter ett måste?

När diesel bränns i en förbränningsmotor alstras mycket mer sot än från ett bensindrivet fordon. Katalysatorer monteras på alla bilar för att göra avgaserna säkrare och mer miljövänliga men gör däremot ingenting från att stoppa sotpartiklar från att släppas ut i atmosfären.

Få 3 offerter på Avgassystem

I september 2009 kom det nya åtgärder för hur mycket sotpartiklar bilar i Europa fick släppa ut. För att uppfylla de nya, stränga kraven innehåller nu alla dieselfordon ett dieselpartikelfilter som fångar och förbränner sot innan det frigörs genom avgasröret.

När lagen kom så monterades många filter som snabbt skulle uppfylla kraven men saknade kvalitet. De är inte tillverkade av material som klarar den höga värmen som krävs för att bränna bort partiklarna effektivt och är kända för att smälta. Reparationer och byten kan vara dyra och vissa blir frestade av att bara ta bort filtret helt och hållet eftersom att bilen fungerar lika bra, om inte bättre utan det. Men hur frestande det än kan vara är det nu helt olagligt att ta bort.

Eftersom att lagen snabbt var implementerad hade få tillverkare tillräckligt med tid för att framställa ett sparsamt, effektivt och billigt filter som håller under bilens hela livslängd. Kör du bilen långa sträckor dagligen så har du sällan problem med filtret. Men om du däremot bor i en stad och sällan kör längre sträckor, bör du överväga att köpa en bensindriven bil och slippa alla problem som kan uppstå med partikelfiltret.

Få 3 offerter på Avgassystem

släp

Allt om Avgassystemet

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.
  • Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
  • Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.

Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.

Trustpilot
Bra 8.8 / 1775 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 207 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter