Kamrem för bil

Vad är en kamrem?

23 april 2015, 12:55

Kamremmen är en del av bilens interna förbränningsmotor. Den går runt olika axlar i bilen för att överföra rotationsenergi som rör sig i en speciell riktning för att så småningom vrida hjulen. Den är tillverkad av syntetiskt gummi och ser lite ut som ett gigantiskt, svartfärgat gummiband. Den har ett antal tänder på insidan som förbättrar greppet mot axlarna. Utan dessa tänder kan remmen glida av när som helst och skada motorn, antigen genom att fastna i en rörlig del eller låta två rörliga delar som ska vara separerade, röra vid varandra.

Kamremmen är den viktigaste länken mellan kamaxeln och vevaxeln. Vevaxeln är ansvarig för att ändra den vertikala energin som genereras av rörelser hos kolvarna till rotationsenergi som driver hjulen. Kamaxeln är ansvarig för att öppna och stänga ventiler som släpper in och ut luft ur bilens motor.

Om kamremmen plötsligt brister skulle kolvarna och ventilerna kollidera vilket kan orsaka en hel del inre skador på ditt fordon. Därför är det oerhört viktigt att övervaka kamremmens tillstånd och ser till att du byta ut den innan den går sönder. Om du har en äldre bil och kamremmen släpper så är det mycket möjligt att räkningen överstiger bilens värde. Många nya bilar har designat om motorn så att en bristning inte orsakar lika omfattande skador.

Allt om kamremmen

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.