För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Testa ditt batteri

Nyare bilar består i stigande grad av elektronik som start/stop-funktioner och smarta säkerhetsfunktioner som alla belastar batteri. Det är därför en bra idé att testa batteriet innan vintersäsongen kommer igång. Du kan börja med att själv göra ett enkelt test eller besöka en verkstad och få dem att göra ett professionellt test. Det görs på nästa ingen tid.

Det enkla batteritestet du själv kan göra

Titta närmare på hur bilen startar. Är den långsam vid start kan det skyllas på ett slitet batteri.

Titta på batteriet – om det finns synliga tecken på läckage (torkad vit vätska) vid polerna eller i mitten av batteriet, kan det vara ett tecken på att det läcker och måste undersökas av en verkstad. Generellt måste du se till att batteriet inte läcker då syran i batteriet är frätande. Var medveten om att inte alla bilmodeller har batteriet under motorhuven. Titta i bilens manual om du inte kan hitta batteriet.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Få batteriet att hålla längre

Det värsta du kan göra för batteriet är att hela tiden köra korta sträckor och utsätta det för extrem kyla eller värme. Kör du längre turer och ställer bilen ett garage håller sig batteriet längre.

Allt om batterier

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 40% på verkstadsräkningen

Få 3 offerter och jämför uppdrag på bilbatterier

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.
  • Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
  • Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.

Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.

Trustpilot
Bra 8.8 / 1775 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 207 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter