Jämför priser på rengöring och byte av insugningsgrenrör

4.5 (1 220)
  • Få offerter från 309 oberoende verkstäder
  • Spara i genomsnitt 33%* eller 4 195 kr* på motorreparationer
  • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
33%*
Därför ska du byta insugningsgrenrör genom Autobutler
  • Du sparar i genomsnitt 33%* motsvarande 4 195 kr* på motorreparationer
  • Vi hjälper dig att jämföra offerter online på byte eller rengöring av insugningsgrenrör.
  • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
  • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
  • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på: rengöring och byte av insugningsgrenrör.

Vad är ett insugningsgrenrör?

Ett insugningsgrenrör eller insugsgrenrör är en del av motorn. Den är placerad som ingång till motorn och är en del av förbränningsprocessen som sker i motorn. Insugningsgrenröret sitter mellan luftfiltret och topplocket som sitter överst på motorblocket och förbränningskammaren.

Insugningsgrenröret är vanligtvis tillverkat av aluminium eller järn men nyare bilar är idag utrustade med insugsgrenrör av plast, vilket är ett billigare och lättare material. Ett insugningsgrenrör består av ett rör som suger in luft, och som delas upp i flera rör. Vanligtvis utgörs grenröret av fyra rör.

I grenrörets fyra rör finns ingångar med flera munstycken som ser till att skicka bensin från tanken till grenröret. Här blandas bensin och luft innan kolvarna tar ner det till motorcylindrarna.

Topplocket eller cylinderhuvuvdet som det även kallas, är utrustat med ventiler som öppnas och stängs när bensin / luftblandningen ska vidare ner i motorn från insugningsgrenröret. Det är blandningen av luft och bensin som är viktig för att förbränningen ska skapas, vilket i slutändan får bilen att köra. Förbränningen sker eftersom syre fungerar som ett förbränningsmedel eller en katalysator för förbränningen - inuti cylindrarna hamnar bensin / luftblandningen under ett kompressionstryck när blandningen komprimeras av kolven. När tändstiftet sedan tänder gnistan sker explosionen i cylindrarna tack vare syret, vilket startar förbränningen.

Insugningsgrenrör

På dieselbilar finns det dock inga tändstift. Här sker explosionen i cylindrarna av sig själv eftersom det uppstår ett högre kompressionstryck som gör att diesel / luftblandningen självantänder.

Men tillbaka till insugningsgrenröret: Luften som ska användas i motorn passerar genom flera komponenter: luftfiltret, luftmätaren och - om din bil har en - genom turbon. Sedan går luften genom gasreglaget och slutligen in i motorns insugningsgrenrör. Luften fördelas sedan mellan rören, där den därifrån sedan hamnar i motorn tillsammans med bensinen.

Få offerter på felsökning

Spara pengar när bilen ska på verkstad! Vi har 309 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa dig

Otät insugningsgrenrör

Om insugningsgrenröret läcker kan det bero på problem med packningen till insugningsgrenröret. Packningen till insugsgrenröret säkerställer att ingen luft läcker ut mellan grenröret och topplocket. Om packningen är sönder kan den börja läcka och då fungerar inte grenröret optimalt.

När insugningsröret läcker påverkas motorns prestanda, hastighet och motortemperaturen samt effekt. Om en läckande grenrörspackning inte repareras eller byts ut kommer med det tiden uppstå slitage på topplocket och motorkolvar. Det är därför viktigt att tidigt få tag på en mekaniker som kan reparera skadorna.

Rengöring av insugningsgrenröret

Det spelar ingen roll om din bil går på bensin eller diesel. Vid någon tidpunkt kan grenröret bli smutsigt och tilltäppt, särskilt om lufttrycket är för lågt (detta händer om du bara gör korta resor i lägre hastigheter). Då sker förbränningen inte med sin fulla kraft, vilket kan leda till mer sot- och partikelavlagringar i grenröret än normalt. På längre sikt kommer detta att täppa till rören i grenröret.

Dieselbilar löper dock ännu större risk för igensotning eftersom de flesta är utrustade med en turbo och EGR-ventil, som båda kan sotas igen relativt enkelt. Om du har en dieselbil kan igensotning och avlagring av partiklar vara något att ha i åtanke.

Ett alternativ till att rengöra insugningsgrenröret är med hjälp av väterengöringa av motorn och ett rengöringsmedel speciellt framtaget för insugningsgrenröret. Det är möjligt för en mekaniker att rengöra insugningsgrenröret om det inte är helt igentäppt.

Det går också rengöra insugningsröret manuellt. Först behöver man göra en högtrycksrengöring (med t.ex. en Kärcher). Därefter lägger man på ett rengöringsmedel som sedan sköljs bort efter några minuter.

Byta insugsgrenrör

Om insugningsgrenröret har spruckit eller skadats behövs den bytas ut. Om du själv tänkt byta ut insugsgrenröret kan du följa dessa steg.

När motorn är kall, ta bort bilbatteriet. Öppna sedan locket och ta bort motorkåpan. Ta bort luftfiltret och koppla bort rör, kablar och sensorer. Då kan du komma åt grenröret. Ta bort den med lämpliga verktyg och montera på det nya insugsgrenröret.

Att på egen hand byta insugningsgrenrör kräver att du har tillräckliga tekniska kunskaper och att du har rätt verktyg. Därför rekommenderar vi starkt att du tar hjälp av en verkstad.

Få offerter

Jämför offerter på: rengöring och byte av insugningsgrenrör.

Pris på generellt motorarbete

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt* Omdömen
Audi 5 234 SEK 34%
4.5 (102)
BMW 5 043 SEK 32%
4.5 (84)
Ford 3 482 SEK 33%
4.5 (69)
Opel 3 137 SEK 35%
4.2 (37)
Peugeot 4 433 SEK 34%
4.5 (67)
Renault 3 029 SEK 29%
4.6 (41)
Saab 3 465 SEK 34%
4.4 (65)
Skoda 5 095 SEK 32%
4.5 (48)
Volkswagen 4 519 SEK 33%
4.6 (221)
Volvo 4 062 SEK 30%
4.6 (180)

Omdömen om motorreparationer

GPS Auto Service
4 dagar
Trots dyrare reservdel och strul med rätt termostat så blev kostnaden inte mera än offerten
Johan W.
Volvo V70 (2002)
RF Bilservice
10 dagar
Snubblade på denna verkstad. Och vilken bra verkstad det är. Trevliga mekaniker. Trevlig kundmott...
Tomas Ö.
Volvo B + V70 (2007)
Grödinge Autocenter
12 dagar
Bra bemötande visade vad felen är så att jag kan se det på plats. Ligger bra till eftersom jag b...
Lennart V.
BMW 520d (2014)

Få offerter

Jämför offerter på: rengöring och byte av insugningsgrenrör.

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 157 kr*
4.6 (8 245)
Spara i snitt 54%*

Boka hjulbyte och spara pengar! Priser från 157 kr*. Spara i genomsnitt 54%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Få offerter och se ditt pris direkt!

Just nu priser från 350 kr*
4.6 (234)
Spara i snitt 60%*

Boka däckbyte och spara i genomsnitt 60%*. Byt och avbalansera dina däck enkelt, snabbt och nära dig. Just nu priser från 350 kr*. Få offerter på däckbyte!

Spara i snitt 1 992 kr*
4.6 (18 421)
Med stämpel i serviceboken

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 35%* på att jämföra offerter, motsvarande 1 992 kr*.

Just nu priser från 899 kr*
4.5 (2 177)
Spara i genomsnitt 59%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Just nu priser från 899 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 309 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.