För att ge dig en bättre upplevelse sparar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Reparation eller byte av turbo

  • Spara 20 - 40% på verkstadsräkningen
  • Spara i snitt 2 770 kr på motorarbete
  • Du får offerterna inom 24 timmar
  • 2 års garanti på allt arbete och delar
2 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Vad är en turbo, och vad gör den?

Många nyare bilar har en turboladdare – eller bara turbo – inbyggd i motorn redan från fabriken. Men många har också valt att trimma bilen och montera en turboladdare i efterhand.

Turbon tar in luft från bilens kylare och pressar luften genom motorn, vilket resulterar i en snabbare, högre och bättre förbränning.

Självklart ger det en bra körupplevelse eftersom bilen kan uppnå en högre hastighet, men turbon kan – liksom andra av bilens många komponenter – också bli överbelastad och defekt.

Här på webbplatsen ger vi dig en liten inblick i vad som är upp och ner när det gäller turbon, och du kan dessutom få 3 offerter på reparation av din bils turbo.

Priser på motorarbete

På Autobutler tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke Genomsnittspris
Audi 4077 kr
Spara 32%
BMW 6710 kr
Spara 36%
Citroën 4976 kr
Spara 34%
Ford 3385 kr
Spara 27%
Opel 4744 kr
Spara 30%
Peugeot 2742 kr
Spara 34%
Saab 5300 kr
Spara 31%
Toyota 3721 kr
Spara 32%
Volkswagen 4407 kr
Spara 32%
Volvo 4529 kr
Spara 33%

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via Autobutler och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Varför förlorar en turboladdad bil krafter?
Om det kommer in smuts, damm eller annat i vägen för turbokompressorn fungerar den inte optimalt. Detsamma gäller för oljebrist eller förorenad olja.

Men det kan också hända att turbon blir överhettad. När den blir för varm blir metallen i turboladdaren porös och riskerar att bli skev. En skev turbin fungerar inte alls lika bra som en intakt.

Hur låter en defekt turbo då? Du kan höra när turbon inte fungerar optimalt, om det till exempel låter som en vissling eller tjuter när du släpper gaspedalen snabbt. Förlust av dragkraft är också en naturlig följd av en defekt turboladdare.

Vad kostar det att byta turbon?
Det bästa är att först och främst undersöka vad som är fel med din turbo. Det kan vara flera olika komponenter i din turboladdare som behöver kontrolleras.

Det är också en stor skillnad i pris beroende på bilmärke, ålder, om bilen är trimmad eller hade turbo från fabriken, och naturligtvis vad som behöver repareras.

Priset stiger dessutom om du ska byta turbon helt.

Begär därför gärna tre offerter på autobutler.se för att få en överblick över vad du behöver få gjort och vad det kostar.

Omdömen för motorarbete

Det kan inte bli bättre än så här. Proffsigt och engagerat. Rekommenderas varmt.
Max S.
Land Rover Freelander (2007)
Mycket bra service. Schyssta och trevliga.
Jessika A.
Audi A4 (2002)
Bra bemötande och serviceinriktad min man kan tänka sig använda verkstaden igen om det behövs sna...
Carina H.
Volvo XC90 (2004)