Få offert

    Verkstaden är en del av autobutler.se

Senaste omdömen

en dag sedan
Michael D.
Kia Ceed 2019
en dag sedan
Bo L.
Fiat Ducato 2013
Trevlig personal
en dag sedan
Mattias S.
Peugeot 308 2018
2 dagar sedan
Jörgen
Nissan NISSAN QASHQAI 2016
6 dagar sedan
Robin B.
BMW 3-Serie (F30/F31) 2013
7 dagar sedan
Charlotta H.
Renault Clio 2013
Så trevliga och proffsiga!
8 dagar sedan
Jesper P.
BMW 116d 2012
12 dagar sedan
Roger H.
BMW Z4 sDrive 35is 2010
13 dagar sedan
Brian O.
Seat Alhambra 2014
13 dagar sedan
Dag A.
Mercedes-Benz CLS-Klass (C219) 2005

Dags att se över bilen? Välkommen till Mekonomen Bilverkstad Långedrag – vi erbjuder bilservice i Västra Frölunda som gör att du kan känna dig trygg bakom ratten. Vi utför bilservice enligt biltillverkarens rekommendationer och ger dig en stämpel i serviceboken. Oljebyte, kamremsbyte, AC-kontroll med mera – när vi utför en bilservice missar vi inga detaljer.

Service av din bil enligt biltillverkarens rekommendationer.

Efter genomförd service får du en stämpel i serviceboken.

Ett års assistansförsäkring ingår.

Bilservice Göteborg – hur ofta bör bilen servas?
När det dags att ta in bilen på service? Det är svårt att ge ett exakt svar. Det varierar på vilken bilmodell du har, hur ofta och i vilka förhållanden du kör den och vilken årsmodell det handlar. Men här är några tips óm hur ofta man bör serva bilen. Vissa förare använder den så kallade servicelampa som en signal om att nu är det dags för bilservice. Bilen har en servicelampa som lyser på ett sätt som samstämmer ganska väl med årliga körsträckan.

Risk att bilen blir eftersatt
Detta gäller i första hand om du är en förare som är ute på vägarna mycket och kommer upp i riktigt rejäla körsträckor på ett år. Då bör du beakta det som tillverkaren anger som milservice, som alltså baseras på körsträckan. I dessa fall kan det ofta behövas mer än bara en service om året.

Men om du inte kör så långt på årsbasis så finns det en risk att underhåller blir eftersatt om du baserar behöver på milen du har kört. Då bör du istället hålla dig till det som kallas årsservice. Detta är alltså de servicepunkter som ska utföras en gång varje år, oavsett hur många mil du har avverkat på vägarna.

Skillnader mellan olika bilmodeller
Servicebehoven varierar förstås mellan olika bilar. Detta handlar mycket om skillnader i konstruktion, som exempelvis dimensionering av filter. Serviceintervallen varierar mycket, därför är det svårt att säga en exakt tid på när det är dags att byta olika komponenter som exempelvis transmissionsolja, filter, tändstift. Hur ofta bromsar bör kontrolleras varierar också, men det är aldrig fel att vara på den säkra sidan.
När du tar in ditt fordon på bilservice måste du vara säker på att den genomförs enligt de riktlinjer som finns i serviceboken – detta är viktigt för att du ska behålla garantin. När vi utför en bilservice i Göteborg så gör vi den “enligt föreskrifter” – du ska kunna lita på att allt går
rätt till. Vi utför alltid våra serviceuppdrag med högsta kvalitet och enligt serviceboken

Bilservice Göteborg – detta ingår
Lampor. En bilservice inkluderar en omfattande kontroll av bilens yttre lampor. Lampor fram, bak och på sidan ska fungera som det är tänkt. Även indikatorer, varningsblinkers, backljus, dimljus och registreringslampor kontrolleras.

Vätskor. Vi kontrollerar oljenivån och byter ut oljan. Vi byter dessutom oljefiltret. Även spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrolleras av våra mekaniker som även fyller på när det behövs..

Bromsar. Vi utför givetvis även en fullständig och noggrann inspektion av bilens bromsar. Belägg, bromsrör, bromsvätska – allt kontrolleras för att vi ska veta att de är i gott skick. Det är inte ovanligt att en eller flera av dessa delar ersätts om det är nödvändigt. Du vill inte ge dig ut på vägarna med dåliga bromsar!

Däck. Vi kontrollerar däcken noga. Synliga skador som sprickor åtgärdas, mönsterdjupet kontrolleras och vi kollar även luftnivån i däcken. Ett däckbyte sker ofta i samband med bilservice – dåliga däck bör inte rulla runt på vägarna.

Elektronik. Vi testar bilens mest grundläggande elektronik, som batteri, generator och startmotor. Batteriet bör inte ha några läckor eller andra tecken på skador. Vi kontrollerar även ledningar så att det inte finns några slitningar eller skador.

Instrument. All bilservice inkluderar ett test som kollar bilens viktigaste elektroniska komponenter. Varvräknare, hastighetsmätare, kilometerräknare bör vara i gott skick. Dessutom kontrolleras aall mätare, varningslampor och “signalhornet” också.

Vindrutor. Båda vindrutorna kontrolleras för skador och vi tar även en titt på sidorutorna.

Motor. Motorn kontrolleras och testas noga. Vi kollar bakaxel, kylare, slangar till kylarvätska, koppling, luft- och bränslefilter, tändstift avgassystem med mera. Våra erfarna mekaniker har djupa kunskaper om bilmotorer från alla bilmärken.

Interiör. Vid en fullständig bilservice inspekterar vi även bilens insida. Vi testar säkerhetsbälten, speglar, säten, belysning, dörrar och lås. Även handbromsen bör kontrolleras regelbunden för allas säkerhet.

När alla dessa kontroller är genomförda så kan vi även provköra bilen för att säkerställa att allt är i sin ordning. Du kan lita på att vi vänder på alla stenar för att din bil ska vara maximalt körduglig och säkert på vägarna.

Vi är erfarna proffs när det handlar om bilservice i Göteborg.

Välkommen till en professionell bilverkstad i Frölunda – Göteborg. Hos oss kan du få din bilservad och reparerad av mekaniker med breda kunskaper och lång erfarenhet. Vi kan få ordning på alla bilmodeller och kan lösa alla problem.

Oavsett om du behöver av vanlig service eller en grundlig reparation så kan vi hjälpa dig. Dukan givetvis också vända dig till oss för stora och små försäkringsreparationer. Om du köper reservdelar av oss så lämnar vi tre års garanti.

Är du i behov av en professionell och serviceorienterad bilverkstad i Frölunda Göteborg?
Välkommen att kontakta oss för att boka tid hos Mekonomen Långedrag!

Bilverkstad i Göteborg med full kontroll
Vill du att din bil ska få en riktig översyn av en mekaniker som verkligen vet vad som gäller? Är du orolig för ett konstigt ljud som hörs när du kör eller vill du att vi ska kontrollera bilens allmänna skick? Önskar du hjälp med ac påfyllning? Oavsett vad du behöver så kan vi hjälpa dig.

Om du är osäker på vad som är fel med din bil så kan vi genomföra en felsökning. Vi gör då en grundlig kontroll av bilen där vi dokumenterar alla brister noga. När vi är klara med felsökningen så går vi igenom resultaten tillsammans med dig och lägger upp en plan för hur vi ska åtgärda problemen. Vi arbetar alltid hårt för att komma fram till en lyckad – och ekonomiskt fördelaktig – lösning. På vår bilverkstad får du tillgång till kompetenta reparationer till bra priser – men vi tar aldrig några genvägar och kompromissar inte med kvaliteten. Vårt mål är att se till att din bil är maximalt säker ute på vägarna.

Välkommen till oss på Mekonomen Göteborg – Långedrag.

Bilverkstad Frölunda, Göteborg – vi åtgärdar 2:or
Har du varit på bilprovningen nylig

en och fått en eller annan 2:ai protokollet? Vi kan åtgärda dessa brister så att du slipper återbesök hos Bilprovningen. Vi är experter på att släcka 2:or!
Bromsar, lampor, AC, motor, elektronik – när du besöker vår bilverkstad i Göteborg, Långedrag Västra Frölunda så tar vi hand om din bil oavsett vilka fel den har. Vi erbjuder en helhetskompetens när det handlar om reparationer och service. Vi ser till att din bil fungerar på ett trafiksäkert sätt genom att tidigt hitta felen. På det sättet slipper du framtida – och betydligt dyrare problem. Genom att komma in med bilen får regelbundna
kontroller så kommer ditt fordon att hålla längre.

Oavsett vilket bilmärke eller årsmodell det handlar om så kan vi hjälpa dig. Våra mekaniker är erfarna och kunniga och vet hur man lokaliserar fel på bilen, och vi har koll på de olika märkenas komponenter och hur ofta de behöver bytas

Vi arbetar enligt tillverkarens instruktioner
När vi tar hand om din bil arbetar vi helt efter de instruktioner som tillverkaren utfärdar. Vi utför allt “by the book” och prickar av varje punkt på checklistan, bland annat dessa:
Byte av oljefilter
Byte av luftfilter
Byte av tändstift
Byte av kamrem
Plus mycket mer – vi kontrollerar och servar din bil oavsett problem. Allt noteras givetvis i serviceboken så att du inte får några problem om du någon gång önskar sälja bilen.

Säkerhet och miljö i fokus för oss
För varje dag blir vi bättre på frågor som rör kvalitet, miljö och säkerhet, Vi är en godkänd bilverkstad dit du tryggt kan lämna in din bil. Här är de ledord vi arbetar efter.
Pålitlighet. Vårt arbete bygger alltid på god service och rätt kompetens för att utföra arbetet. Vi följer alltid de lagar, regler och rekommendationer som gäller inom branschen.
Tydlighet. Vi informerar alltid vilka tjänster som ingår i priset och berättar redan från början vad vi ska göra. När vi är klara får du alltid ett kvitto, antingen fysiskt eller digitalt.
Säkerhet. Vi arbetar alltid efter tydliga rutiner och är väl försäkrade. Vårt mål är att vara en hälsosam arbetsplats som tar ansvar för miljön.
Reparation och service av bromsar
Att bromsarna fungerar som de ska är av absolut största vikt för din säkerhet ute på vägarna. Vi hjälper dig att kontrollera skicket på bromssystemet och byter ut bromsskivor och bromsklossar om det behövs.
Bromsvätskan viktig för att bromsarna ska fungera ordentligt och den bör bytas ut vartannat år. Vi byter ut bromsvätskan enligt tillverkarens anvisningar.

Vi tar hand om din bil på bästa sätt
När du vänder dig till vår bilverkstad i Göteborg så kan du vara säker att vi tar hand om din bil på bästa sätt. Vi ingår i en större grupp av verkstäder och vi välkomnar små och stora bilar från alla märken. Vi tar gärna på oss ansvaret att fräscha upp din bil – oavsett om det är dags för den årliga servicen, eller om du har något specifikt som behöver lagas eller bara vill ha hjälp med däckbytet. Vi har gedigen erfarenhet när det handlar om bilar – vi kan hjälpa dig med allt från motorproblem till bromsbyten.

Letar du efter en kompetent bilverkstad i Göteborg? Hör av dig till oss – ser till att din bil håller sig i toppform. Välkommen till oss på Mekonomen Långedrag

AC Kontroll och AC påfyllning i Göteborg
En bra AC-kontroll kan räcka för att din AC ska fungera optimalt igen! Vi erbjuder felsökning, ac-service, ac-reparation och byter ut eventuella reservdelar vid behov. Boka tid för AC service i Göteborg online, här hos oss. Vi finns i Torpavallen, för AC service i Göteborg och Partille. Vi finns även i Långedrag, för AC påfyllning i Frölunda, nära Grimmered.

Gör en AC påfyllning i Göteborg
En trasig AC måste repareras. Och det finns roligare saker att göra på semestern än att lämna in bilen på verkstaden. Då är det bättre att göra en enklare AC-kontroll i förebyggande syfte. Vi hjälper dig med billig AC påfyllning i Göteborg, Partille och Frölunda för bästa pris.

Vi jobbar med:
AC Service
AC Påfyllning
AC Reparation

Vi på Mekonomen i Göteborg är ackrediterade för att utföra AC reparationer på alla typer av
fordon.

AC Kontroll i Göteborg
AC i din bil bör kontrolleras varje år. En fullt fungerande luftkonditionering skonar även miljön då den hindrar läckage av köldmedel. Vid ett läckage räcker det inte med att “fylla på”AC-anläggningen. Vi provtrycker och felsöker din AC på riktigt så att du vet om systemet behöver lagas. Detta är lagen. Vi erbjuder billig AC service och billig AC påfyllning i Göteborg och Västra Frölunda.

Vad som ingår:
– Återvinning/tömning av köldmedium (R-134a)
– Vakuumsug 20-30 min / tar bort all fukt, bakterier och smuts
– Tömning av gammal kompressorolja
– Täthetsprovning och läcksökning
– Påfyllning av köldmedium (R134-a) (kostnad tillkommer)
– Påfyllning av UV-spårmedel, kompressorolja (PAG)
– Kontroll av kondensor, kompressor, termometer och andra nödvändiga AC delar.

Boka tid online för AC påfyllning och AC service i Göteborg och Västra Frölunda. Tveka inte att kontakta oss om du undrar över något!

Så får du en skön temperatur i bilen
Säg den som inte längtar till sommarvärmen. Men du vill inte ha för mycket av den inne i din bil. Nu är det därför hög tid att kontrollera att din AC fungerar perfekt. Här är några heta tips för att alla i bilen ska få en skön semester.
Trettio grader i skuggan. Blå himmel och stekande sol. Och några hundra mil kvar på sommarens bilsemester. Då vill du inte gärna upptäcka att bilens AC gått sönder. Vi hjälper dig med AC påfyllning i Göteborg.

Se till att använda din AC
Om en klimatanläggning används för sällan kan den börja läcka. Rekommendationen är att använda din AC minst en gång per månad. Boka AC påfyllning i Göteborg hos oss så hjälper vi dig!

Skydda hela bilen mot sommarvärmen
Även om du kanske gillar sol och värme gör inte din bil det. Hetta och stekande sol sliter på både lack och däck, och alla vätskor som olja och bromsvätska påverkas mer.

AC Service – Bra att veta
Normalt fungerar AC:n bra igen efter en service, påfyllning av köldmedium (AC gas) brukar vara lösningen, men om någon reservdel slutat fungera eller om det finns läckage i systemet kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att ACn ska fungera optimalt. Vi
hjälper dig med AC service i Göteborg.

AC Reparation – Bra att veta
Om vi finner att någon reservdel slutat fungera behöver du förstås boka en ny tid för reparationen som således är ett separat jobb och ingår inte i själva servicekostnaden. En AC-service i Göteborg garanterar sålunda inte att bilens AC kommer att fungera fullt ut, men är nödvändig som ett första steg och för de flesta tillräcklig för att få en fungerande AC.

Passa på att boka bilservice
Passa på att samtidigt som du servar din AC även boka bilservice i Göteborg. Letar du efter en bra bilverkstad i Göteborg / Partille / Frölunda? På Mekonomen servar och reparerar vi i princip alla bilmärken, nya som gamla, och i våra verkstäder arbetar branschens skickligaste mekaniker och fordonstekniker.

Lyser din servicelampa?
Vi utför bilservice på nästan alla bilmärken, inkl. bl.a. Audi, BMW, Citroen, Ford, Mercedes, Peugeot, Skoda, Toyota, Kia, Volvo, VW m.m. När du kommer till Mekonomen i Göteborg för service eller reparation av din bil får du alltid minst 3 års garanti på både reservdelar och utfört arbete. Du får även prisgaranti och 1 års fri assistansförsäkring!

Välkommen till en professionell mekaniker som kan ge dig hjälp med ditt däckbyte i Göteborg, Västra Frölunda. Däckservice är viktig för att dina däck ska hålla länge och vara trafiksäkra. Vi är verkstaden som utför ett däckbyte i Långedag, Västra Frölunda på bästa sätt. Vi byter både såväl vinter- och sommardäck inklusive lufttryckskontroll. I vår däckservice meny ingår även balansering som åtgärdar vibrationer och obalans i bilen.
Dessutom erbjuder vi krängning där vi kränger på lösa däck på fälgar. Vi kan även kontrollera dina däcks skick, mönsterdjup och lufttryck samtidigt som vi kontrollerar skicketpå dina bromsar.
Har du ont om plats för dina däck hemma? Förvara istället däcken på vårt däckhotell i Göteborg, där de är i tryggt förvar tills de ska skiftas inför säsongen.

Däckbyte Göteborg – Västra Frölunda – några händiga tips
Är det dags att byta däck på bilen? Här bjuder vi på en guide som innehåller allt du behöver tänka på inför däckbytet. Men först och främst rekommenderar vi att du låter oss göra ditt däckbyte – då slipper du slitet och får arbetet perfekt utfört av professionella mekaniker till ett bra pris.

Använd rätt verktyg och hjälpmedel
Rätt verktyg hjälper dig på vägen mot komfort, säkerhet och ett gott resultat. Fälgkors är ett bra hjälpmedel, men det kan också vara bra att ha en pall att ta stöd mot. En mutterknackare är också bra att ha liksom stoppklossar som håller bilen på plats under arbetet. En riktigt bra garagedomkraft rekommenderas också, originalvarianten är ofta lite tunn och ranglig och passar bäst för akuta däckbyten ute på vägarna. Ett par bra arbetshandskar är också bra att ha. det är lätt att göra sig illa när

Undvik skador
Att byta däck är faktiskt ett ganska ansträngande arbete som närmast går att jämföra med ett träningspass. Därför är det bra att värma upp ordentligt innan du börjar jobba och tänk på att lyfta med hela kroppen. Böj benen och ha ryggen så rak som möjligt. Om du ligger på knä bör du ha något mjukt under. Det är dessutom värt att upprepas: var rädd om händerna när du skruvar upp bultarna.

Rengör däcken
Om du gör däcken rena före bytet så undviker du att smutsa ned dig själv och ser till att däcken är fräscha under förvaringen. Det är jätteenkelt att rengöra däcken om du har tillgång till en vattenslang. Ta först bort den värsta smutsen med en mjuk borste och peta bort grus som har fastnat i däckens mönster. Skölj sedan med vatten, tvätta med en svamp med bilschampo och fälgtvätt. Sedan är det bara att låta däcken torka.

Kontrollera underlaget
Var noga med var du ställer bilen när du ska göra ditt däckbyte. Dels måste det vara plant så att bilen inte sätts i rullning under arbetets gång. Underlaget är dessutom viktig för komforten under arbetet. Lägg i en växel och dra åt handbromsen ordentligt.
Kontrollera däcken
Det är bra att de är i bra skick med tanke på att du snart ska använda däcken igen. Då slipper du till ett oplanerat inköp av däck. Viktigt att du kontrollerar mönsterdjupet! Däck med djupast mönster sätter du med fördel bak på bilen, där behövs greppet som bäst. Mönsterdjupet på ett sommardäck bör ligga på minst 1,6, men säkerheten minskar faktiskt markant redan vid 3 mm.
Märk däcken
Märk upp däcken innan du placerar ut dem på förvaring. Markera vilka däck som ska sitta fram och bak och vilka som ska sitta till höger och vänster på bilen. Märkningen är viktig för att hålla koll på däckets rotationsriktning.
Kolla däckens tryck
Glöm inte att kontrollera lufttrycket i däcken efter bytet. Det är inte ovanligt att däcken har tappat luft under en lång förvaring. Lågt tryck i däcken ger högre rullmotstånd vilket leder till högre slitage och förbrukning av bränsle. Fyll på ordentligt utan att överskrida maximalt rekommenderat lufttryck.
Efterkontroll
Första gången du kör efter ett däckbyte bör du vara extra noga – allt bör låta och kännas normalt. Inte minst är det bra att kolla att bultarna sitter när du har kört en stund. Om du märker att något inte stämmer så rekommenderar vi att du kontaktar oss för en kontroll.
Korrekt förvaring
Om du inte förvarar däcken på ett bra sätt riskerar de att ta skada. De bör förvaras på en plats där det är svalt, mörkt och torrt. Lägg dem plant på golvet eller häng upp dem på en stadig plats. Vi rekommenderar vårt däckhotell i Göteborg för förvaring av däcken efter ett byte.

Välkommen att kontakta oss om du är i behov av ett däckbyte i Göteborg.