Hjulbyte - Bara 199 kr

Få hjulbyte till det bästa priset

 • Hitta den bästa verkstaden till det bästa priset
 • Just nu kan du få hjulbyte för bara 199 kr
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online med prisgaranti
 • Endast kvalitetssäkrade verkstäder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Kampanj: Hjulbyte - 199 kr

Det får du:

 • Avmontering av nuvarande hjul
 • Visuell kontroll av bromsar
 • Montering av hjul som du har med dig
 • Kontoll av däcktryck
 • Efterspänning av hjul

Extra garantier

 • 3 års garanti på verkstadsarbete och reservdelar
 • Tillgång till rådgivning från mekaniker på autobutler.se

hjulbyte


Villkor för kampanjen

Obs: Du måste själv ta med kompletta hjul med fälgar som ska bytas. Hjulbytet inkluderar inte annat arbete på dina däck eller kodning av TPMS-ventiler och kampanjen gäller endast personbilar.
Om du behöver byta till helt nya däck ska du skapa ett uppdrag för nya däck. Det kan du enkelt göra här.

Slipp besväret med hjulbyten, Autobutler hjälper dig

Rutinmässigt underhåll av dina däck är en viktig del av din säkerhet på vägen.

Vi erbjuder professionella hjul- och däckbyten som förbereder dig och ditt fordon för alla väderförhållanden. Oavsett om du behöver ett hjulbyte från sommardäck till vinterdäck eller vice versa, kan du boka ditt hjulbyte för 199 kr genom Autobutler.

Vi erbjuder tre års garanti på verkstadsarbeten och reservdelar samt prisgaranti på alla arbeten. Med Autobutler hittar du den bästa verkstaden till det bästa priset. Du kan enkelt boka en tid online och slipper väntetider.

hjulbyten

Var kan jag få ett hjulbyte?

När du bokar tid för hjulbyte hos Autobutler kan du välja mellan ett stort nätverk av kvalitetsverkstäder över hela landet.
Ange bara ditt postnummer, ditt registreringsnummer och din e-postadress. Sedan får du offerter från kvalitetskontrollerade verkstäder som ligger nära dig.

Du kan också läsa recensioner av de olika verkstäderna så att du är säker på att hitta rätt verkstad för dig till rätt pris.

Vinterdäck

Varför du bör byta till vinterdäck

Trots att vintrarna i södra Sverige är mildare kan du fortfarande riskera snö, is och hala vägar. I allmänhet är det många nätter och morgnar under vinterperioden som ligger under eller nära nollstrecket. Att köra med sommardäck är rent av farligt här eftersom bilen riskerar att sladda.

Vinterdäck är tillverkade av specialtillverkat flexibelt gummi och har ett unikt slitbanemönster som ger det bästa greppet på hala vägar. Vinterdäck fungerar bäst vid låga temperaturer och ger bilisterna trygghet och säkerhet i potentiellt farliga situationer.

Vinterdäck ger bättre grepp och minskar risken för att halka i en kurva, vilket avsevärt minskar din bromssträcka. Bilens bromssträcka kan i vissa fall vara mer än 40 meter längre med fel däck.

När ska jag byta till vinterdäck?

Från och med den 1 oktober får du köra med vinterdäck och efter den 1 december är det lag på vinterdäck vid vinterväglag. Så fort väderprognosen sjunker under 5–7 grader några dagar i rad kan du räkna med att det blir hektiskt på verkstäderna. Ju längre in på hösten eller vintern du väntar med att byta till vinterdäck, desto längre blir väntetiden och du riskerar att köra på frostiga vägar med chans för halka.

Å andra sidan kostar vinterdäck lite mer på bensinbudgeten och slits snabbare än sommardäck, så du bör naturligtvis inte byta för tidigt. Med det sagt har vinterdäckens bränsleekonomi och körkomfort förbättrats avsevärt under de senaste åren.

Det viktigaste är att du byter hjul och däck i god tid. Det är bättre att byta till vinterdäck lite för tidigt än lite för sent.

Sommardäck

Därför ska du byta till sommardäck

Sommardäcket är hårdare än vinterdäcket, vilket beror på gummiblandningen. Till skillnad från vinterdäcket är gummiblandningen i sommardäcket gjord för höga temperaturer och har en slätare yta med färre spår. Eftersom sommardäck i allmänhet är hårdare än vinterdäck har de också mindre friktion, vilket i slutändan innebär att du förbrukar mindre bensin med sommardäck.

Sommardäcket fungerar i allmänhet bäst när temperaturen är över 7 grader. Det gör det mer behagligt att köra på i varmt och torrt väder och ger ett bättre väggrepp.

När ska jag byta till sommardäck?

Övergången till sommardäck sker ofta runt april – håll ett öga på väderprognosen, och när temperaturen stiger över 7 grader och det inte längre ser ut att bli frost är det dags att byta till sommardäck.

Om du har dubbdäck och det inte är vinterväglag får du bara köra med dem fram till 15 april. Om du fortfarande kör med dubbdäck efter den 15 april så riskerar du att bli stoppad och få böter.

Det är viktigt att komma ihåg att sommar- och vinterdäck är specialtillverkade för de respektive väderförhållandena. Det mjuka gummit i vinterdäcken slits snabbare på varm asfalt. Detta kan minska vinterdäckens livslängd med upp till 60 %. Sommardäck är tillverkade av en annan gummiblandning som ger mindre rullmotstånd än vinterdäck. Det beror på att vinterdäckens mjuka gummiblandning lättare ändrar form. Om du inte byter till sommardäck när det är varmt kommer din bil inte att fungera optimalt och säkert, särskilt om du plötsligt måste svänga. Vinterdäck är för mjuka för torra vägar. Bilen reagerar inte så snabbt som den borde i kritiska situationer. Sommardäckets hårdare gummiblandning ger lägre bränsleförbrukning och förbättrad bromssträcka i kritiska situationer.

Gör-det-själv-guide: hjulbyte

Kom ihåg att du kan slippa besväret med hjulbyte för bara 199 kr. Autobutler erbjuder professionellt hjulbyte nära dig.

Verktyg som du behöver för att byta hjul:

 • Domkraft
 • Domkraft
 • Hjulnyckel
 • Momentnyckel
 • Däcktrycksmätare

Gör så här:

 • Se till att bilen står på ett fast och plant underlag
 • Hitta bilens lyftpunkter. Om du är osäker, kontrollera bilens instruktionsbok
 • Kontrollera att de däck du ska använda uppfyller de lagstadgade kraven.
 • Klart!

Steg för steg-guide:

1. Översikt:
Ett bra tips är att ta fram alla dina verktyg, ett par bra handskar och en däckkrita. På så sätt får du en överblick och är ordentligt rustad för att genomföra hjulbytet.

2. Säkerhet:
Det är viktigt för din egen och andras säkerhet att bilen står på ett plant underlag. Lägg i en växel och dra i handbromsen för att försäkra dig om att bilen inte rullar.

3. Ta bort hjulet:
Lossa alla bultar på det hjul du vill byta. När du har gjort det kan du placera domkraften korrekt under bilen. På de flesta bilar finns det skåror/markeringar där domkraften ska placeras. Nu kan du lyfta bilen och ta bort hjulet helt och hållet.

4. Korrekt montering
Ett bra tips är att du markerar var hjulet har suttit när du har bytt hjul. Du kan till exempel skriva ”HF” för höger framhjul eller ”HB” för höger bakhjul. Det är viktigt att du monterar hjulen korrekt. Hjulen måste placeras på samma sida av bilen när de monteras igen. Om detta inte görs måste du låta en verkstad göra spår i hjulen.

5. Tips och råd innan du monterar dina hjul
Hitta rätt däck för de olika hjulen. Vi rekommenderar att du tar bort all smuts från bultarna och från monteringsplatsen. Använd en styv borste och om du inte har någon kan du använda en diskborste. Vi rekommenderar också att du smörjer bultarna innan du skruvar på dem igen. Det gör det lättare att ta av dem nästa gång.

6. Sätt på hjulet
När hjulet är monterat kan du dra åt hjulbultarna med fingrarna innan du sänker bilen med domkraften. Nu kan du sänka bilen och dra åt bultarna korsvis. Detta innebär att du drar åt de hjulbultar som sitter snett mitt emot varandra, inte bredvid varandra. Dra åt dem två gånger, men använd en momentnyckel för att undvika att dra åt dem för hårt.

7. Däcktryck
När hjulen är monterade måste du kontrollera däcktrycket. Här behöver du använda en däcktrycksmätare som du kan köpa i de flesta bilaffärer. Det korrekta däcktrycket varierar från bil till bil. Du hittar antingen mätaren i handskfacket, i dörrkanterna eller vid tanklocket. Det står också i bilens instruktionsbok.

8. Dubbelkontroll
När du har kört cirka 100 km ska du kontrollera att alla bultar fortfarande är ordentligt åtdragna. Om en av bultarna är lösa måste du efterdra den.

Omdömen för hjulbyte

Gick snabbt och smidigt.
Joel T.
BMW 318d (2015)
Helt underbar service var inne och bytte svänghjul och koppling sats 5/5 stjärnor
Arnes
Audi A6 (2010)
Trevlig personal. Beställt tid för hjulbyte till kl. 9, men fick vänta drygt 30 min, då man håll ...
Robert J.
Nissan NISSAN QASHQAI (2017)

Vi har mekaniker i vår support redo att hjälpa dig.

Om du har frågor, kontakta oss på 08 -34 92 90, [email protected] eller chatta

Kampanjer & erbjudanden

Fast lågt pris
Hjulbyte
Bara 199 kr.

Få hjulbyte till ett rekordlågt pris - bara 199 kr. Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online med prisgaranti.

Spara 20-40%
Bilservice
Spara i snitt 1 784 kr

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 34% på att jämföra offerter, motsvarande 1 784 kr.

Fast lågt pris
Basservice
Bara 1 299 kr

Inkluderar olje- och filterbyte med upp till 4 liter kvalitetsolja och en komplett genomgång av din bil utifrån 25 kontrollpunkter.

Se alla erbjudanden
Fast lågt pris
Oljebyte
Bara 999 kr

Boka oljebyte för bara 999 kr med påfyllning av upp till 4 liter kvalitetsolja, montering av nytt oljefilter och nollställning av oljeindikator.

Fast låg pris
AC-Service
Bara 849 kr

Just nu kan du få en AC-service för bara 849 kr. Få en kontroll av AC-systemet, trycktest för eventuella otätheter samt påfyllning av upp till 150 gram köldmedium.

Fast lågt pris
Bromsakontroll
Bara 99 kr.

9 av 10 bilägare vet inte om deras bromsar är säkra. Få en professionell bedömning av dina bromsar till ett rekordlågt pris - Bara 99 kr.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 263 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter