Bilbatteri från Bosch

Info om Bosch bilbatterier

27 maj 2015, 10:05

Bosch’s slogan är ‘Invented for life’ och deras bilbatterier försöker verkligen leva upp till namnet. Bosch skapar batterier som passar nästan alla bilmärken och modeller, till ett värdigt pris och med kvalitet.

Bosch förespråkar att inga av deras batterier behöver underhåll under sin livstid. Detta beror på den minimala vattenförbrukningen som skyddar batteriet från överansträngning och korrosion. Alla Boschbatterier är även utrustade med ”twin backfire protection”, som skyddar själva batteriet från eventuella gnistor. Alla batterier är även utformade med en förseglad batterilucka vilket innebär att syra inte läcker ut från batteriet, även om det skulle tippas upp och ner.

En av huvudprioriteringarna i konstruktionen av Boschbatterier verkar vara att de inte förlorar prestanda vid kallstart. De har arbetat hårt med att leverera batterier som prestera bra vid kallstart.

Förutom standardklassen har Bosch även mer elitklassade batterier som är speciellt utformade för att öka prestanda. Deras nya batteri, S6, drivs med AGM teknik och påstår sig vara helt underhållsfria. De sägs inte läcka, oavsett vilken position de är i, och klarar samtidigt av extremt höga vibrationsnivåer.

Bosch hävdar att AMG teknologin i S6 innebär att de har en livslängd som är tre gånger längre än genomsnittsbatteriet. Därför kan det kännas dyrt att lägga ut extra pengar när man jämför med andra batterier men faktiskt spara dig i längden.

Oavsett kapaciteten, styrka eller pris på ett Boschbatteri, är varenda en designad med praktiska aspekter i åtanke. De har lagt extra vikt på att utforma batterier med detaljer som ergonomiska handtag – vilket gör transport, bärande, manövrering och installation mycket enklare. De flesta Boschbatterier kommer med 4 års garanti som standard för att backa upp påståendena om att de gör batterier som är starkare och mer långvariga.

Allt om batterier

Få offerter och jämför priser på bilbatterier

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.