Vad är en vattenfri biltvätt?

18 april 2016, 10:19

De tre vanligaste metoderna för att tvätta bilen är vanlig hinktvätt, kommersiell biltvätt eller vattenfri biltvätt.

En jämförelse mellan de tre metoderna visar tydligt att den vattenfria biltvätten är den mest miljövänliga eftersom den både sparar på vatten, kemikalier och energi.

Under de senaste åren har vattenfri biltvätt vuxit i popularitet allt eftersom bilägare börjat fokusera på minimera den inverkan deras biltvätt har på miljön.

En vattenfri biltvätt kräver bara en förblandad rengöringsspray och två trasor. Det finns ett stort antal rengöringsmedel på marknaden som kan göra jobbet och de kommer antigen som en koncentrerad blandning eller färdig-att-använda formel.

Majoriteten av rengöringsmedel innehåller tensider och polymerer som bryter ner smuts på bilen och samtidigt polerar den. De flesta rengöringsmedel kan användas på alla yttre delar av bilen som kaross, fönster och plast.

Vanligtvis sprutas sprayen på bilen och tokas sedan med hjälp av en mikrofiberduk innan den putsas med en annan ren trasa för att ge bilen en torr glans.

Den vattenfria biltvätten rekommenderas endast på fordon som har ett tunt lager smuts och är det perfekta sättet att hålla bilen ren mellan hinktvätten och den kommersiella tvätten.

Bortsett från de miljömässiga fördelarna ger den vattenfria biltvätten dig möjligheten att tvätta bilen var som helst, eftersom allt du behöver är renare och dukar – perfekt för när du inte har tillgång till en vattenledning.

På grund av det stora antalet renare på marknaden är det viktigt att undersöka vilken produkt som gör jobbet bäst. Se dessutom till att du alltid följer produktens riktlinjer och instruktioner innan du använder den på bilen.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.