Mekonomen Frölunda - Långedrag - Godkänd Bilverkstad

Redegatan 4, 42677 Västra Frölunda
Medlem av Mekonomen
4,8
(1094)
Få offert

    Verkstaden är en del av autobutler.se

Välkommen till en professionell mekaniker som kan ge dig hjälp med ditt däckbyte i Göteborg, Västra Frölunda. Däckservice är viktig för att dina däck ska hålla länge och vara trafiksäkra. Vi är verkstaden som utför ett däckbyte i Långedag, Västra Frölunda på bästa sätt. Vi byter både såväl vinter- och sommardäck inklusive lufttryckskontroll. I vår däckservice meny ingår även balansering som åtgärdar vibrationer och obalans i bilen.

Dessutom erbjuder vi krängning där vi kränger på lösa däck på fälgar. Vi kan även kontrollera dina däcks skick, mönsterdjup och lufttryck samtidigt som vi kontrollerar skicketpå dina bromsar.

Har du ont om plats för dina däck hemma? Förvara istället däcken på vårt däckhotell i Göteborg, där de är i tryggt förvar tills de ska skiftas inför säsongen.

Däckbyte Göteborg – Västra Frölunda – några händiga tips

Är det dags att byta däck på bilen? Här bjuder vi på en guide som innehåller allt du behöver tänka på inför däckbytet. Men först och främst rekommenderar vi att du låter oss göra ditt däckbyte – då slipper du slitet och får arbetet perfekt utfört av professionella mekaniker till ett bra pris.

Använd rätt verktyg och hjälpmedel

Rätt verktyg hjälper dig på vägen mot komfort, säkerhet och ett gott resultat. Fälgkors är ett bra hjälpmedel, men det kan också vara bra att ha en pall att ta stöd mot. En mutterknackare är också bra att ha liksom stoppklossar som håller bilen på plats under arbetet. En riktigt bra garagedomkraft rekommenderas också, originalvarianten är ofta lite tunn och ranglig och passar bäst för akuta däckbyten ute på vägarna. Ett par bra arbetshandskar är också bra att ha. det är lätt att göra sig illa när

Undvik skador

Att byta däck är faktiskt ett ganska ansträngande arbete som närmast går att jämföra med ett träningspass. Därför är det bra att värma upp ordentligt innan du börjar jobba och tänk på att lyfta med hela kroppen. Böj benen och ha ryggen så rak som möjligt. Om du ligger på knä bör du ha något mjukt under. Det är dessutom värt att upprepas: var rädd om händerna när du skruvar upp bultarna.

Rengör däcken

Om du gör däcken rena före bytet så undviker du att smutsa ned dig själv och ser till att däcken är fräscha under förvaringen. Det är jätteenkelt att rengöra däcken om du har tillgång till en vattenslang. Ta först bort den värsta smutsen med en mjuk borste och peta bort grus som har fastnat i däckens mönster. Skölj sedan med vatten, tvätta med en svamp med bilschampo och fälgtvätt. Sedan är det bara att låta däcken torka.

Kontrollera underlaget

Var noga med var du ställer bilen när du ska göra ditt däckbyte. Dels måste det vara plant så att bilen inte sätts i rullning under arbetets gång. Underlaget är dessutom viktig för komforten under arbetet. Lägg i en växel och dra åt handbromsen ordentligt.

Kontrollera däcken

Det är bra att de är i bra skick med tanke på att du snart ska använda däcken igen. Då slipper du till ett oplanerat inköp av däck. Viktigt att du kontrollerar mönsterdjupet! Däck med djupast mönster sätter du med fördel bak på bilen, där behövs greppet som bäst. Mönsterdjupet på ett sommardäck bör ligga på minst 1,6, men säkerheten minskar faktiskt markant redan vid 3 mm.

Märk däcken

Märk upp däcken innan du placerar ut dem på förvaring. Markera vilka däck som ska sitta fram och bak och vilka som ska sitta till höger och vänster på bilen. Märkningen är viktig för att hålla koll på däckets rotationsriktning.

Kolla däckens tryck

Glöm inte att kontrollera lufttrycket i däcken efter bytet. Det är inte ovanligt att däcken har tappat luft under en lång förvaring. Lågt tryck i däcken ger högre rullmotstånd vilket leder till högre slitage och förbrukning av bränsle. Fyll på ordentligt utan att överskrida maximalt rekommenderat lufttryck.

Efterkontroll

Första gången du kör efter ett däckbyte bör du vara extra noga – allt bör låta och kännas normalt. Inte minst är det bra att kolla att bultarna sitter när du har kört en stund. Om du märker att något inte stämmer så rekommenderar vi att du kontaktar oss för en kontroll.

Korrekt förvaring

Om du inte förvarar däcken på ett bra sätt riskerar de att ta skada. De bör förvaras på en plats där det är svalt, mörkt och torrt. Lägg dem plant på golvet eller häng upp dem på en stadig plats. Vi rekommenderar vårt däckhotell i Göteborg för förvaring av däcken efter ett byte.

Välkommen att kontakta oss om du är i behov av ett däckbyte i Göteborg.

Letar du efter en verkstad i Västra Frölunda?

Gör som 1 405 624 andra bilägare och jämför offerter från lokala verkstäder. Snabbt och enkelt.