Mekonomen Frölunda - Långedrag - Godkänd Bilverkstad

Redegatan 4, 42677 Västra Frölunda
Medlem av Mekonomen
4,8
(1094)
Få offert

    Verkstaden är en del av autobutler.se

Dags att se över bilen? Välkommen till Mekonomen Bilverkstad Långedrag – vi erbjuder bilservice i Västra Frölunda som gör att du kan känna dig trygg bakom ratten. Vi utför bilservice enligt biltillverkarens rekommendationer och ger dig en stämpel i serviceboken. Oljebyte, kamremsbyte, AC-kontroll med mera – när vi utför en bilservice missar vi inga detaljer.

Service av din bil enligt biltillverkarens rekommendationer.

Efter genomförd service får du en stämpel i serviceboken.

Ett års assistansförsäkring ingår.

Bilservice Göteborg – hur ofta bör bilen servas?

När det dags att ta in bilen på service? Det är svårt att ge ett exakt svar. Det varierar på vilken bilmodell du har, hur ofta och i vilka förhållanden du kör den och vilken årsmodell det handlar. Men här är några tips óm hur ofta man bör serva bilen. Vissa förare använder den så kallade servicelampa som en signal om att nu är det dags för bilservice. Bilen har en servicelampa som lyser på ett sätt som samstämmer ganska väl med årliga körsträckan.

Risk att bilen blir eftersatt

Detta gäller i första hand om du är en förare som är ute på vägarna mycket och kommer upp i riktigt rejäla körsträckor på ett år. Då bör du beakta det som tillverkaren anger som milservice, som alltså baseras på körsträckan. I dessa fall kan det ofta behövas mer än bara en service om året.

Men om du inte kör så långt på årsbasis så finns det en risk att underhåller blir eftersatt om du baserar behöver på milen du har kört. Då bör du istället hålla dig till det som kallas årsservice. Detta är alltså de servicepunkter som ska utföras en gång varje år, oavsett hur många mil du har avverkat på vägarna.

Skillnader mellan olika bilmodeller

Servicebehoven varierar förstås mellan olika bilar. Detta handlar mycket om skillnader i konstruktion, som exempelvis dimensionering av filter. Serviceintervallen varierar mycket, därför är det svårt att säga en exakt tid på när det är dags att byta olika komponenter som exempelvis transmissionsolja, filter, tändstift. Hur ofta bromsar bör kontrolleras varierar också, men det är aldrig fel att vara på den säkra sidan.

När du tar in ditt fordon på bilservice måste du vara säker på att den genomförs enligt de riktlinjer som finns i serviceboken – detta är viktigt för att du ska behålla garantin. När vi utför en bilservice i Göteborg så gör vi den “enligt föreskrifter” – du ska kunna lita på att allt går

rätt till. Vi utför alltid våra serviceuppdrag med högsta kvalitet och enligt serviceboken

Bilservice Göteborg – detta ingår

Lampor. En bilservice inkluderar en omfattande kontroll av bilens yttre lampor. Lampor fram, bak och på sidan ska fungera som det är tänkt. Även indikatorer, varningsblinkers, backljus, dimljus och registreringslampor kontrolleras.

Vätskor. Vi kontrollerar oljenivån och byter ut oljan. Vi byter dessutom oljefiltret. Även spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrolleras av våra mekaniker som även fyller på när det behövs..

Bromsar. Vi utför givetvis även en fullständig och noggrann inspektion av bilens bromsar. Belägg, bromsrör, bromsvätska – allt kontrolleras för att vi ska veta att de är i gott skick. Det är inte ovanligt att en eller flera av dessa delar ersätts om det är nödvändigt. Du vill inte ge dig ut på vägarna med dåliga bromsar!

Däck. Vi kontrollerar däcken noga. Synliga skador som sprickor åtgärdas, mönsterdjupet kontrolleras och vi kollar även luftnivån i däcken. Ett däckbyte sker ofta i samband med bilservice – dåliga däck bör inte rulla runt på vägarna.

Elektronik. Vi testar bilens mest grundläggande elektronik, som batteri, generator och startmotor. Batteriet bör inte ha några läckor eller andra tecken på skador. Vi kontrollerar även ledningar så att det inte finns några slitningar eller skador.

Instrument. All bilservice inkluderar ett test som kollar bilens viktigaste elektroniska komponenter. Varvräknare, hastighetsmätare, kilometerräknare bör vara i gott skick. Dessutom kontrolleras aall mätare, varningslampor och “signalhornet” också.

Vindrutor. Båda vindrutorna kontrolleras för skador och vi tar även en titt på sidorutorna.

Motor. Motorn kontrolleras och testas noga. Vi kollar bakaxel, kylare, slangar till kylarvätska, koppling, luft- och bränslefilter, tändstift avgassystem med mera. Våra erfarna mekaniker har djupa kunskaper om bilmotorer från alla bilmärken.

Interiör. Vid en fullständig bilservice inspekterar vi även bilens insida. Vi testar säkerhetsbälten, speglar, säten, belysning, dörrar och lås. Även handbromsen bör kontrolleras regelbunden för allas säkerhet.

När alla dessa kontroller är genomförda så kan vi även provköra bilen för att säkerställa att allt är i sin ordning. Du kan lita på att vi vänder på alla stenar för att din bil ska vara maximalt körduglig och säkert på vägarna.

Vi är erfarna proffs när det handlar om bilservice i Göteborg.

Letar du efter en verkstad i Västra Frölunda?

Gör som 1 405 624 andra bilägare och jämför offerter från lokala verkstäder. Snabbt och enkelt.