För att ge dig en bättre upplevelse sparar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Byte av bromsvätska

  • Spara 20 - 40% på verkstadsräkningen
  • Spara i snitt 1 508 kr på bromsarbete
  • Du får offerterna inom 24 timmar
  • 2 års garanti på allt arbete och delar
2 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Varför är det viktigt att byta ut bromsvätskan?

Ett hydrauliskt bromssystem måste vara välsmort och utan luftbubblor och smuts som försämrar bromseffekten. Bromsarna är bilens viktigaste komponenter eftersom välskötta och välfungerande bromsar garanterar din säkerhet när du navigerar i trafiken.

Bromsvätskan bidrar till att sätta press på bromsarnas rotorer i varje ”hörn” av bilen när du trampar på bromspedalen. Det sätter press på bromsbeläggen, varefter hjulens fart sänks eller avstannar helt om du trycker tillräckligt länge på pedalen.

Med tiden kan det komma in smuts och luftbubblor i hydraulvätskan, och det bryter ner vätskan. Det kan dessutom komma in kondens i vätskan så att den förlorar sin effekt – särskilt vid nödbromsningar. Om du behöver byta bromsvätska i din bil pumpar mekanikern ut den smutsiga vätskan tills den inte längre är brun eller grumlig, och därefter fylls ny vätska på.

Är det länge sedan du har fixat din bils bromsvätska ser ett komplett byte av bromsvätskan till att dina bromsar fungerar helt optimalt igen. Det svenska vädret är hårt för de flesta bilar, så rutinkontroll av bromsarna är en riktigt god idé – särskilt med tanke på din säkerhet.

Vad kostar det att byta ut bromsvätskan?

Det är bra att kontrollera bilens bromsvätska varje eller vartannat år, men läs i din servicehandbok hur ofta din bil behöver det.

Det finns två typer av jobb som mekanikern kan utföra: Byte av bromsvätska när bilen töms helt och du får ny bromsvätska påfylld, eller när du bara behöver fylla på bromsvätska.

Påfyllning av bromsvätska sker ofta när du ska byta bromsar eller vid en service. Det tar bara några minuter för mekanikern.

Dessutom är det skillnad på hydraulvätskans märken. Bromsvätskan Dot 4 kostar dock inte mer än 80 kronor för en liter, medan andra vätskor kan vara billigare eller dyrare. Läs i din servicehandbok för att se vad som är det bästa för din bil.

Men i allmänhet kostar byte av bromsvätska mellan 900 och 1 200 kronor, vilket innefattar vätska och en timme på verkstaden. Använd Autobutler för att få tre offerter på jobbet så kan du skapa dig en överblick.

Omdömen om bromsarbete

Bilen klar efter utsatt tid. Trevlig personal och gott kaffe!
Anders
Volkswagen Passat (2011)
snabba med att ha tid, proffsig hjälp. väl utfört arbete
Marjaana P.
Seat Cordoba (2007)
Det kan inte bli bättre ,otroligt trevligt bemötande !!!
Tuula P.
Seat Leon (2013)