Jämför priser från lokala verkstäder

  • Spara 20-40 % på bilservice
  • Få offerter från 212 av landets bästa verkstäder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Så fungerar det

1

Få offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få offerter - utan kostnad.
2

Välj offer och boka tid

Jämför offerter på pris, avstånd, omdömen och boka en tid online
3

Kör till verkstaden

Få din bil reparerad utan överraskningar

Därför ska du boka service genom autobutler.se

När du bokar en service genom autobutler.se sparar du inte bara 20-40%, du får också din bil servad av en kvalificerad mekaniker som följer tillverkarens föreskrifter och ger dig en stämpel i serviceboken.

Med autobutler.se får du dessutom 3 års garanti på både utfört arbete och reservdelar. Alla verkstäder som vi samarbetar med bedöms av våra kunder.

På så sätt säkerställer vi att arbetet är av hög kvalitet och att priserna är konkurrenskraftiga.

En stämpel i serviceboken är din garanti för att arbetet har utförts enligt föreskrifterna vilket gör att bilen håller längre, ökar säkerheten och förbättrar körupplevelsen.

Du bevarar även garantin på din bil, så att den blir mer värd om du en dag ska sälja den.

Vad ingår i en bilservice och hur går den till?

bilservice

En bilservice är en grundlig kontroll av bilen som utförs för att du ska kunna köra säkert i den. Mekanikerna går igenom alla de viktiga delarna av bilen och kontrollerar, smörjer och justerar gångjärn, filter och ventiler och säkerställer att du kan köra länge och tryggt på vägarna.

De flesta bilägare förstår att en bilservice ökar bilens värde och förlänger livslängden, men de är få som tänker på att priset mellan verkstäder kan variera med flera tusenlappar. En stor del av priset på service utgörs av verkstadens timpris och när en bilservice tar lång tid så resulterar det i dyra kostnader.

Hos autobutler.se får du offerter på bilservice från verkstäder nära dig som du kan jämföra. Kom ihåg att du precis som vanligt är kvalitetssäkrad när du väljer verkstad genom autobutler.se: Du får 3 års garanti på verkstadsarbetet, ett pris med vår prisgaranti och alla verkstäder uppfyller MRF:s reparationsvillkor. Du kan också läsa andra bilägares omdömen om verkstäder, för att lättare hitta den verkstad som passar dig bäst.

Få offerter på service och servicekontroll nu.

Priser på bilservice

På autobutler.se tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Audi 3910 kr 2754 kr - 5825 kr Få offerter
Ford 3670 kr 2756 kr - 4865 kr Få offerter
Kia 3562 kr 2467 kr - 4567 kr Få offerter
Nissan 3435 kr 2652 kr - 4653 kr Få offerter
Peugeot 3391 kr 2437 kr - 4423 kr Få offerter
Renault 3904 kr 3016 kr - 5114 kr Få offerter
Skoda 3708 kr 2621 kr - 4914 kr Få offerter
Toyota 2787 kr 2075 kr - 3645 kr Få offerter
Volkswagen 3513 kr 2554 kr - 4792 kr Få offerter
Volvo 3855 kr 3025 kr - 4852 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Jämför priser
Prova själv. Spara pengar.

Standardelement i en bilservice

Det finns olika typer av service beroende på hur långt bilen har kört och hur gammal den är. De olika kontrollerna som genomförs beror på servicebokens anvisningar. Här en lista med de vanligaste kontrollpunkterna under en bilservice.

Extra garanti - bara hos autobutler.se
• 3 års garanti på allt verkstadsarbete
• Opartisk rådgivning från mekaniker på autobutler.se

Garanti eller inte - och vad du ska hålla koll på

Om du har en garanti på din bil är det viktigt att verkstäderna utgår från punkterna i serviceboken för att garantin ska gälla. Om det inte finns någon garanti på din bil rekommenderar vi att du följer serviceintervallen eftersom det kan visa eventuella problem i tid och därmed öka andrahandsvärdet.

Kom ihåg att alltid få en stämpel i serviceboken då det också höjer värdet på bilen om du någon gång ska sälja den. Naturligtvis kan du både spara pengar på servicen genom att få offerter på autobutler.se och samtidigt få stämpel i serviceboken som säkerställer att du bevarar bilens garanti.

Ett annat bra tips är att kolla om det till exempel ingår en lånebil i offerterna från verkstäderna. Det kanske inte alltid är relevant men behöver du låna en bil kan det bli en dyr extra kostnad om det inte ingår i offerten. Om du behöver en lånebil kan du välja det som tillval och då får du offerter från verkstäder som erbjuder lånebil.

Omdömen för Bilservice

Michael W.
Volvo L + S70 (1999)
Hur bra som helst! Snabb service, flexibla inlämningstider, trevliga människor och det nästan bäs...
Pia B.
BMW 520d xDrive (2016)
Rekommenderas! Clp
Åsa
Ford Grand C-Max (2010)

En service förlänger bilens liv

Man kan spara mycket pengar genom att hämta offert från flera olika bilverkstäder när bilen behöver repareras eller servas, mer än 1400 kr på en vanlig bilservice eller över 1100 kr på ett enkelt oljebyte.
En service förhindrar att bilen plötsligt går i sönder på grund av slitage.

På autobutler.se får du offerter med möjlighet till att själv bestämma om du vill välja verkstad efter det billigaste priset, eller om du också vill utgå från verkstädernas omdömen.

Välj den verkstad som flest bilägare litar på eller utgå från det bästa priset. Dra din egna slutsats utifrån alla information som du får av oss - det är du som bestämmer.

Hur går en bilservice till och vad ingår?

En bilservice är en grundlig kontroll av bilen som görs för att du ska kunna köra säkert. Mekanikerna går igenom alla de viktiga delarna av bilen och de kontrollerar, smörjer och justerar gångjärn, filter och ventiler och säkerställer att du kan köra länge och tryggt på vägarna.

De flesta bilägare förstår att regelbunden bilservice ökar bilens värde och förlänger livslängden, men få tänker på att priset mellan verkstäder kan variera med flera tusenlappar.

En stor del av priset på service utgörs av verkstadens timpris och när en bilservice tar lång tid så resulterar det i dyra kostnader för dig som kund. Det kan också vara därför det finns stora prisskillnader mellan verkstäderna.

På autobutler.se får du offerter på bilservice från verkstäder nära dig som du sedan kan jämföra. Kom ihåg att du precis som vanligt är kvalitetssäkrad när du väljer verkstad genom autobutler.se: Du får 3 års garanti på verkstadsarbetet, ett bra pris med vår prisgaranti och alla verkstäder uppfyller MRF:s reparationsvillkor. Du kan också läsa andra bilägares omdömen om verkstäder för att lättare hitta den verkstad som passar dig bäst.

Vad är en en service?

När bilen ska på service är det viktigt att du säkerställer att servicen görs enligt bilens servicebok, då fortsätter garantin att gälla. Autobutlers verkstäder är skyldiga att ge högkvalitativ service och de följer alltid serviceboken, förutom om du ber dem att göra mindre än rekommenderat i syfte att spara pengar.

Serviceintervall kan variera från 500 upp till 5 000 mil men vanligtvis ligger det mellan 1000 och 3 000 mil. Om man kör mindre än bilens mil-intervall utgår man istället från ett årligt intervall som gäller vart eller vartannat år.

Service och garanti

De flesta bilar har idag tre års garanti på vanlig delar och sju års rostgaranti. Detta kan variera en del och vissa bilmärken väljer att förlänga garantin om du köper en ny bil.

Om du har kvar garantin på din bil är det viktigt att verkstaden utgår från de punkter som finns i serviceboken för att din garanti ska gälla.

Biltillverkarna väljer själva vilka punkter och intervaller som gäller, vilket kan variera från modell till modell. Genom att använda en mekaniker från en kvalitetssäkrad verkstad kan du vara säker på att punkterna utförs korrekt. Våra verkstäder använder rätt mätutrustning, reservdelar och fyller på med godkända vätskor.

Vi utför löpande kontroller av våra verkstäder och alla följer MRF:s reparationsvillkor.

Efter att garantin har gått ut finns det goda skäl till att följa serviceintervallet. Dels förebygger det oväntade stopp och dyra reparationer och dels ökar bilens värde för varje service som utförs.

Garantin finns kvar även om du inte väljer en märkesverkstad, om du kan dokumentera att du följt serviceintervallet och punkterna till exempel genom att fylla i en servicebok.

Mer om bilservice och reparationer

Behöver du lånebil?

Vi förstår att det är svårt att vara utan bil och därför finns valmöjligheten att räkna in en lånebil i din offert, så att du kan fortsätta köra som vanligt när din bil är på service. Vissa verkstäder erbjuder lånebil som en del av bilservicen medan andra tar en extra avgift. Detta kommer dock klart och tydligt framgå i offerten.

Hur ofta ska bilen på service?

Beroende på bilens ålder skall service utföras efter specifika miltal. Om du inte kör så mycket med din bil så kommer intervallen för service bero mer på tid än på miltal. Vanligtvis finns en uppmaning i serviceboken om att bilen ska på service minst en gång per år om du inte når miltalet.

Du skall alltid rådfråga en verkstad om du misstänker att något är fel på bilen. Det kan handla om ett konstigt ovanligt ljud som annars inte kan höras eller att bilen beter sig mer annorlunda än vanligt.

7 tips innan du lämnar bilen till mekanikerna

  • Ta reda på vilka betalningsvillkor som gäller, så att du inte överraskas.
  • Kom överens om när servicen ska vara klar.
  • Om mekanikerna hittar ett annat fel ska de ringa dig. Se till att de har ditt nummer.
  • Ta reda på om förbrukningsmaterial (vätskor, olja, trasor, annat) står med i offerten.
  • Bestäm att utbytta delar ska överlämnas.
  • Bestäm att fakturan ska genomgås när bilen hämtas.

Bilservice och service av fordon är en del av det grundläggande underhållet av en bil. Det måste utföras med en rekommenderad periodicitet på 6 månader eller ett år maximalt. Till exempel, i Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel bilar, måste du vara uppmärksam på följande regelbundet: Bromsvätska, torkarvätska, renare gummi, luftfilter, yttre ljus, radiator och frostskyddsmedel vätska, hydraulisk styrolja, slangar och band, överföring eller transaxelolja, chassi oljning översyn, oljebyten, däcktryck, batteribyte, yttre tvätt av fönster, strålkastare och speglar, samt internt vakuum. Det finns också en medeljusteringstjänst, som består av en mycket grundläggande reparation, men det kan ge motorn i ditt fordon lite liv.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 248 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter