Vår bilblogg

Sverige sista landet i Europa med förbud mot användning av handhållna telefoner i bilen

D. 1 februari 2018 hakar Sverige äntligen på vågen att förbjuda handhållna telefoner i bilen. Alla övriga länder i Europa har sedan länge regler mot detta, och här blir straffen regelbundet skärpta.

Men fram tills nu har det varit tillåtet här i Sverige, så länge det ”inte äventyrar trafiksäkerheten”, en lite vag formulering. Det är dock slut med det nu, så från den 1 februari är det inte längre tillåtet.

Vårt grannland Danmark har länge haft förbudet, vilket är bra att veta om du ibland kör över bron. De betonar mycket bra med sin slogan ”Kör bil när du kör bil” att du både ska släppa telefonen, låta bli att sminka dig och inte heller sköta barnens iPad i baksätet när du kör bil.

Läs hela artikeln - Sverige sista landet i Europa med förbud mot användning av handhållna telefoner i bilen

Farligt med bländande sol

22 januari 2014, 12:47
!https://autobutler-production.s3.amazonaws.com/subpages/106/Farligt_med..liten_original.jpg! På vintern står solen lågt på himlen och bländar förare på eftermiddagarna. Rena rutor, ett par solglasögon och välfungerande lampor så att du klart och tydligt kan se mötande trafik och de kan se dig, är några av råden från verkstadsportalen autobutler.se.

Läs hela artikeln - Farligt med bländande sol

Nätet är vägen till billigare verkstadsräkning

21 januari 2014, 14:46
!https://autobutler-production.s3.amazonaws.com/subpages/103/n_tet__r_v_gen_till_billigare_original.jpg! När någonting ska ordnas på bilen kör många troget ner till den lokala verkstaden där de brukar lämna in bilen. På senare år har dock en ny trend dykt upp och blivit mer och mer populär, märkeslojaliteten minskar och bilägare använder sig mer och mer av internet för att söka efter nya verkstäder.

Läs hela artikeln - Nätet är vägen till billigare verkstadsräkning

Läs mer