För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Ignorerade varningslampor kan stå dig dyrt

16 mars 2018, 09:19

Varje år får landets bilverkstäder tusentals förfrågningar från bilägare som har observerat att en av varningslamporna på bilens instrumentbräda lyser. En varningslampa som lyser behöver inte innebära något stort problem, men det kan visa sig bli allvarligt om du ignorerar varningen och fortsätter köra som vanligt.

En bil är utrustad med en rad olika varningslampor som alla indikerar att något inte står rätt till med bilen. Vissa varningslampor kan lysa både gult/orange och rött.

Lyser lampan gult eller orange är det en signal om att du bör vara uppmärksam på ett eventuellt fel. Du bör då stanna bilen, undersöka felet och lämna in bilen på verkstad inom den närmaste framtiden.
Om lampan däremot lyser rött bör du omedelbart stanna bilen och tillkalla hjälp.

Läs hela artikeln - Ignorerade varningslampor kan stå dig dyrt

Billiga däck online

Billiga däck online

Billiga däck online

När det gäller säkerhet ärdäck i bra skick oerhört viktigt. Hur ofta slitna däck måste bytas beror helt på hur ofta och långt du kör. Men du måste ta ett viktigt beslut vid däckbytet – exakt vad är du ute efter? På en budget väljer du förmodligen däck baserat på pris. Många förare är inte medvetna om den inverkan sommardäck och vinterdäck har på bilen.

Läs hela artikeln - Billiga däck online

Billiga Bilbatterier på Nätet

Billiga däck online

Billiga batterier online

Batteribytet på bilen är en av de irriterande, kom från ingenstans, men ändå nödvändiga kostnader som de flesta av oss gärna sluppit. Det är därför frestande att leta på nätet efter det billigaste batteriet för att sänka kostnaderna så mycket som möjligt. Men tänk på att det tillkommer en kostnad för montering av det nya batteriet, och det är bättre att se båda kostnader som en, eftersom det är mycket mer sannolikt att du får en bättre deal om du köper och monterar på samma plats. Om du köper ett batteri online och ber verkstaden montera det åt dig, kan det kosta mer än att köpa ett nytt direkt genom dem.

Det billigaste sättet är självklart att köpa batteriet på nätet och göra bytet själv eller med en vän. Detta är bara ett alternativt om du känner dig självsäker med jobbet, annars kan du lätt orsaka problem med bilens elsystem och sluta upp med en mycket värre kostnad.

Läs hela artikeln - Billiga Bilbatterier på Nätet

Byta Bilbatteri

20 mars 2015, 11:54

Byta bilbatteri

Om du testar bilbatteriet och det inte fungerar som det ska, måste du byta ut det. Detta är inte ett lika stort jobb som det låter och är definitivt möjligt att göra själv, så länge du är försiktig. Felaktiga batterier kan vara mycket farligt för ett antal olika skäl. Syran inuti batteri är extremt frätande och läckor kan göra stor skada. Elektriciteten är också mycket kraftfull och om du ansluter kablarna till fel anslutningspunkter, kan du allvarligt skada dig själv eller bilen.

Läs hela artikeln - Byta Bilbatteri

Läs mer

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu