För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

10 tecken på att något är fel med växellådan

04 maj 2016, 11:46

tecken på att något är fel med växellådan

Växellådan är en av bilens mer problematiska områden för bilägare - oavsett vilken bil du äger.

Den slits kontinuerligt av flera faktorer som dagligt slitage, körstil och bilmodell. Dessa faktorer gör det näst intill omöjligt att förutse när den kommer att slitas ut. Många bilar klarar sig en hel livstid med samma växellåda, medan andra slits ut efter bara några år.

Läs hela artikeln - 10 tecken på att något är fel med växellådan

Skydda bilen mot regn

26 maj 2015, 14:38

sommarsemester

Köra i regn är oundvikligt i Sverige, det vet vi alla. Tyvärr kan regn allvarliga skada bilen om den inte skyddas ordentligt. Antalet bilar som behöver vägassistans ökar alltid under de våtare månaderna. Detta beror på att små mängder fukt kan orsaka stora problem om de hamnar inuti fel delar. Även om bilar är konstruerade för att tåla ett visst mått regn är motorer och elektriska system inte helt vattentäta och kan lätt skadas om de utsätts för mycket vatten. Här är några användbara tips som kan skydda bilen från de skadliga effekterna av regn.

Läs hela artikeln - Skydda bilen mot regn

Fixa repor på bilen

Fixa repor

Repor på bilen är otroligt irriterande, särskilt om lacken är ny och repan inte var ditt fel. Att lacka om hela bilen är både dyrt och ett drastiskt alternativ bara för några få märken. Däremot finns det sätt att täcka repor hemifrån, vare sig de är djupa eller bara på ytan. Om du bara följer vår guide kan du själv få lacken att se ut som ny:

Läs hela artikeln - Fixa repor på bilen

Skydda bilen mot sommarvärmen

19 maj 2015, 15:31

sommarsemester

Bilägare antar ofta att vintern är den svåraste tiden för bilar och går extra längder för att skydda dem mot kyla, regn och snö. Det många inte förstår är att sommaren också är en kritisk tid. Sverige kan ha stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Solskenet och hettan under dagen tillsammans med en drastisk temperatursänkning på natten har en enorm inverkan på ditt fordons välbefinnande. Följande tips hjälper dig tackla sommaren värme.

Läs hela artikeln - Skydda bilen mot sommarvärmen

Utrymme inför bilsemester

sommarsemester

Om du ska på campingsemester eller bilresa genom Europa i sommar, är det alltid svårt med packning och utrymme i bilen. Att ständigt behöva spela ”biltetris” i bagageutrymmet under resan ger inte den mest avkopplande starten på en semester. Om du är orolig över att hamna i samma sits igen bör du kolla in vår blogg för tips som ger dig lite extra utrymme.

Läs hela artikeln - Utrymme inför bilsemester

Läs mer

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu